mandarinkakan

Snöoväder!

Kategori: Allmänt

Hej alla bloggläsare!
 
Vintern har nu gjort sitt intåg och som sig bör så kommer snön med ett brak. Ingen verkar komma ihåg att vi bor i Sverige som ligger ganska långt från ekvatorn, och ju längre från ekvatorn desto kallare blir det. Geografilektion 1.. Jag VILL ha snö när det är vinter, från mitten på november fram till mars nån gång. Snö och kallt ska det vara.. Ja det innebär vissa problem med trafik och val av kläder. Men det är inget som stoppar mig från att tycka om vintern och snön.
 
På var och varannan blogg och facebook-uppdatering så står det att de är så trött på snön och vintern och bla bla..Snälla nån, jag är trött på ert gnällande!!
Passar det inte så flytta från sverige då! Se ett tidigare inlägg : 9 december 2001 (fast jag skrev det 2011..)
 
Men men. Idag är det ett riktigt vinterväder som till och med jag kan tycka är lite att ta i. Jag har då jobbat morgon och jag slutade vid 8 i morse då var det helt ok, mycket snö och hård vind men inte så mycket som det är nu!
 
Har fått ställa in att hämta min systerson på dagis, julbordet ikväll är inställt och det ska bli intressant och se om jag överhuvudtaget kommer ut imorgon bitti! Ni förstår, jag bor på en gata där kommunen inte riktigt bryr sig varken att ploga på vintern eller att sopa på våren/sommaren. Asfalten ska vi inte ens prata om i vilket skick den är i..
 
Nåja, det är inte plogat på min gata eller på stora vägen, med den följden att det är nu ca 40 cm snö överallt och tydligen ska det komma mer snö under natten..
 
Det kanske är 2 METER snö imorgon kl 3.30 när jag ska ut och sätta igång värmen i bilen?
 
 
Såhär kanske mitt hus är imorgon?