mandarinkakan

30/1-09

Kategori: Allmänt

Hej, kom inte på någon bra rubrik så det får bli dagens datum istället.

Imorse var jag ute på Stenby gård, var där 07.30 för att hinna med att göra allt jag skulle. Jag red Greta, och ja, hon var på G, hon fick bara trava 2 varv, ett varv i vardera varv, ett i höger och ett i vänster alltså. När hon är het så springer hon inte på som ett ånglok det första hon gör utan hon sprätter till, bockar och sparkar bakut, inte så kul, men men. Det blev iaf 2 varv med trav sen jobbade jag med henne att få henne att lyssna på mina skänklar. Som hon inte gör ett dugg, blev irriterad och efter mycket om och men och olika övningar så fick jag henne att lyssna till slut, glad och DUKTIG Greta! Men då fick jag rida utan stigbyglar och verkligen "kittla" henne med hälen på stöveln, men hon gick undan för skänkeln iaf, stolt!

Något jag upptäckt med Greta är att hon stannar nästan direkt när man säger ptro, utan att krama med tyglarna, coolt, hon kanske skulle passa som en cirkushäst eller nåt? Om man utvecklade det menar jag...Men men, blev iaf glad över att jag lyckades få henna att lyssna på skänklarna också och inte bara tyglarna, tyglarna använde jag som hjälp ja, men inte mycket..=)

Med ont i benen och baken åkte jag och hämtade smörgåstårtan som vi ska äta idag.

Åkte till..Arbetsförmedlingen och kom precis hem. Fick jag lära mig något nytt idag? Nja, fick se en ny sida med olika jobbsökarplatser. Det är ju bra. Den sidan har ju iofs funnits där hela tiden,men jag har inte lagt märke till den förrän nu.Ja, nej sen fick jag inte lära mig något nytt...

Mamma jobbar sista dagen idag, och hon ringer väl snart och vill bli hämtad..Ibland är man taxi..=/

Maria, Rebecka och Vidar skulle komma hit ikväll, då ska vi äta smörgåstårta och fira att mamma jobbat sista dagen och att jag och mamma har namnsdag idag!!

Jag har namnsdag idag!!

Om det inte blir alltför sent så ska jag se den sista av 12 japanska tecknade filmer som jag lånade av Sanna. Hon har en box med 4 cd-skivor och det är 3 filmer på varje skiva..Men den här boxen...Den vill jag ha!! För det är jättebra och mysiga filmer på!! De pratar japanska och det är engelsk text! Jag vill ha den!!!!! Ska be henne hålla utkik om hon ser en likadan då ska jag köpa den.

Nu ska jag sluta..

Kramar!

Invigning

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag var jag och mamma (Max i bilen) på invigningen av K-rauta. Men jag måste erkänna att det inte var nåt speciellt, nästan inga människor över huvudtaget. De hade dock assnygga sittpallar, men jättedyra, 399:-, kr, det tycker jag var dyrt, för de var inte så stora..Men men, får jag pengar nån dag så ska jag köpa dem, eller nej föressten, de kommer säkert på rea nån gång för att ingen köper dem för att de är för dyra! Hahaha!!
Då sparar jag pengarna till en utlandssemeter istället. Har ju snöat ännu mer nu..Men hellre snö och kallt väder än plusgrader och regn, det är fortfarande vinter och då ska det vara snö och kallt, inte regn och plusgrader..Vill man ha sol året om, då kan man flytta nånannanstans tycker jag. Vi bor ändå i Sverige och då SKA det vara snö och svinkallt på vintern,ja man blir ganska trött på mörkret under vintern, men är det snö så blir det faktist ljusare. Sen kan man ta en tripp utomlands om man vill det, men det behövs inte om det är massor av snö.

Imorrn ska jag in till Arbetsförmedlingen igen, usch o fy o tvi o blä! Men men, jag åker dit, har inte fått några pengar än, undrar om det kommer komma några pengar överhuvudtaget. Försäkringskassan kanske tycker att vi ska söka jobb utan ersättning? Men då jäklar klagar jag!! Föressten skulle det bara bli mer problem för Försäkringskassan, för då skulle alla gå till soc, inte jag dårå, men alla andra..KIaga över att de inte har råd att bor kvar i lägenheten och oj oj oj, fast morsan o farsan bor i samma stad..

Är det fel att bo kvar hemma hos mamma o pappa fast man är 23 år? Nej, tycker jag,men jag undrar det ofta för mig själv. Folk verkar tycka att man är helt jävla patetisk som fortfarande bor hemma när jag är 23 år gammal. Jamen varför ska jag flytta? Jag har inget jobb som jag kan betala hyran med, och då brukar de bara säga att ja men man kan inte bo hemma då..Jo det kan man! Men visst, vill de gå på bidrag hela livet ut så gör det då.

Jag önskar bara att jag själv fick bestämma vart mina skattepengar skulle gå. Inte skulle de gå till soc iaf, det är en sak som är klar, och det står jag för. Mina pengar skulle inte gå till soc!! Det finns många som behöver soc ja, men tittar man på helheten så skulle säkert 90% klara sig utan de förbannade bidragen om de antingen pluggade eller jobbade. Nu vet jag att det är svårt att få jobb, jag är ju själv en arbetssökande och jag har säkert fel om procentsatsen, men varför kollar inte folket på soc om hur människornas vardag ser ut? Kan de flytta hem till mamma o pappa igen? Om ja, gör det då! Nej nu ska jag inte gräva mer i det här för då kommer folk skälla och gorma åt mig och säga att soc är det bästa som finns....=/

Nu ska jag se på film, sen är det god natt för jag ska ta Stenby imorrn bitti, och jag hade tänkt rida Greta som antagligen är väldigt het och på G. Får se hur det går med det!

Kramar

Nytt smycke!

Kategori: Allmänt

Hej alla glada!
Jag känner mig ganska vissen idag. Vet inte om det är vädret eller vad det är. Har sådan lust att åka utomlands, få lite värme och sol på mig, men det kan jag inte. Jag har inte råd att åka någonstans, eller köpa någonting!
   Ringde till svinsemin idag och sa att jag gärna jobbar om det är någon som är sjuk eller så, anmälde även intresse för sommarjobb. Men då ska jag vara ledig ev 2 veckor, rixlägret med 4H och sen ev Gotland med Maria, Rebecka och lille Vidar..=)
   Något som jag vill göra i sommar är även åka till Ullared, det var jättelängesen jag var där. Jag skulle behöva köpa på mig lite fräscha nattlinnen..=) Så jag kan sova gott..Haha!!

Men tills dess, har jag gjort ett armband som jag tänkte sälja. Här är bild:




Armbandet vill jag ha 150:- för, det är svarta akrylpärlor, gröna halvädelstenar, vaxad lintråd, blommor av tibetsilver och ett stavlås i godkänd nickelhalt.
Armbandet är ganska stort, men även på mig, som har väldigt smala handleder, sitter armbandet snyggt.
Är ni intresserad?
Skriv en kommentar så hör jag av mig!

Ps: Halsbandet IS är fortfarande till salu! Ds.


Nähe, nu har det låst sig här, nu blir allt centraliserat, eller vad det nu heter!
Nåja, jag hoppas att någon gillar mina alster och inte tycker att det är för dyrt, för det är det svåra med att göra och sälja, jag vet inte vad jag ska ta. Men armbandet är väl värt 150:-, bara halvädelstenarna är ganska dyra, och tibetsilver är också väldigt dyrt. Armbandet är väl värt varenda krona! =)

Nej, nu ska jag göra något annat, ska iväg till Stenby snart eller ja, om ca 1 timme, jag och Erika ska ta in djuren. På tal om Stenby, anmäl er till Ullkursen som börjar den 1:a februari!! ANMÄL ER!  Ju fler det blir, desto roligare blir det, eller hur?

Hej då!



Ge alla ditt öra, men endast några få din röst.
William Shakespear

CFK i Linköping

Kategori: Allmänt

Hej!
Läste just att det fanns en till som hade träningsvärk efter träningen för en vecka sedan! =) Skönt att veta att man inte är ensam iallafall!

Vad har hänt i helgen då? Jo, jag var i Linköping på CFK med 4H. Riktigt roligt var det! Kom dit på fredag kväll, var jättetrött efter att ha varit uppe sen kl 05.30 och haft djuren på Stenby. På lördagen så hade vi först en föreläsning om Demokrati, låter skittråkigt, men den var både rolig och intressant. Efter det hade vi tipspromenad i ösregn, inte roligt..
Efter lunch, då hade vi nåt som kallades för Grenkurser, och jag och Erika hade valt en kurs som hette Klubbledartips..Lät ju väldigt intressant, tills vi fick reda på vad vi skulle göra..Vara ute i skogen, och det var svinkallt och regningt..Inte alls kul..
   MEN...Det var ganska roligt ändå, vi fick bla lära oss att sila vatten, om man skulle gå vilse i skogen, göra upp eld och så fick vi dricka tallbarrste.Roligt fast det var svinkallt och regn. Tror att allas fötter var frusna när det var slut.

På lördags kvällen hade vi Charliegalan, och jag hade på mig min lilla svarta klänning som jag sytt alldelles själv, den var lite trång och ja, lite liten, men snygg..=) Somnade som en stock när vi väl kom i säng.

Söndag var det fortsättning på grenkurserna och som tur var skulle vi inte gå ut, men vi pratade lite om lekar och sådant som man kan göra tillsammans med barnen. Sen var det avslutning och lunch, sen åkte vi hem..
När jag kom hem gick jag direkt till sängen och somnade, sov tills telefonen ringde och jag gick upp och svarade...kanske lite barskt,men det var ingen fara..=)

Måndag, igår, gjorde ingenting, och det är ganska skönt det med.

Idag har jag inte heller gjort så mycket, jag och Max åkte till ÖB för att köpa en hunddyna till Maxs bur, hittade en som passade precis, så nu har Max det jättefint i sin bur.
   Ja, jag rensade lite i garderoben i morse., och jag kan ju säga som så att när jag en dag flyttar hemifrån, så kommer inte jag behöva köpa varken, tallrikar, bestick eller mixrar och annat sånt. För det har jag! Längtar tills jag får flytta hemifrån.
  Men å andra sidan är det ganska bekvämt och ekonomiskt att bo hemma, jag tänker inte flytta hemifrån bara för att. Jag har varken jobb eller nogån som helst inkomst, så varför flytta bara för att börja gå till soc?

Nä tack, då bor jag hellre hemma än att gå till soc, vilket jag ska försöka undvika så länge jag lever!

Blev ett långt inlägg.

Jag tänkte avsluta med lite "reklam":

Vill ni gå på ullkurs?? Den 1:a februari kommer en ullkurs att starta på Stenby 4H-gård, där man får prova på lite olika saker. Tova, filta och karda, ni gör det ni känner att ni vill prova på. Kostnaden är 300:- och då ingår ullen, så det är ett väldigt billigt pris!!! Passa på!! Hör av er till mig så fixar jag in er!


Ja! Då slutar jag här då!

Kramar på er alla!


Max i sin bur!


Jag och Erika i vår galaklädsel

Värk!

Kategori: Allmänt

Hej!
Vad har hänt sen sist då, ja inte mycket.

I måndags var jag en snabbis in till Stenby, och pratade med Lotta om vad vi ska ha för pris på en Ullkurs som vi ska ha. Tog bilder på min bil och hästen Greta.

Igår tisdag var jag urk in till arbetsförmedlingen. Jag är äldst bland alla små barn som precis gått ut gymnasiet och tror att de ska bli fast anställda....Kul...Öhhmm..Nej..Satt där i drygt en timme och fick inte lära mig något nytt, som vanligt när det gäller arbetsförmedlingen!

Är det någon som känner någon som har ett ledigt jobb, så är jag intresserad!!

När jag kom hem så hade Maria ringt och frågat om jag ville träna med henne kl 19.30..Nja, jo oki då, jag hängde på och hon ville träna Body Pump..Hm, jaja..
Under själva passet så visst jag tycker det är tröttsamt och jobbigt, vissa övningar var asjobbiga, men inte så som alla andra som dröp av svett..Jag gör nog på fel sätt, men body pump är inte min grej, gillar hellre body combat. Men jag tror ändå inte att jag ska börja träna på Gympozz igen, för det är j-vligt dyrt!
750 spänn och så får man bara gå på det kortet fram till sista maj, nja näää, tror inte det..

Var iallafall skönt att röra på sig, och i morse..Vad var det som kom smygande i benen?? Jo TRÄNINGSVÄRK!!
Är inte så mycket men det gör ont och det känns som om jag inte kan gå ordentligt.Känner av träningen i armarna och axlarna, men inte så farligt..Tack syrran!

Idag har jag fått min framruta lagad, 1500 kr fick jag betala och då var det prutat och klart från glasmästaren. Sjysst!! Det är bra att ha en pappa som känner många. Men 1500 är 1500 och det börjar kännas i plånboken. Måtte jag få ett jobb snart!

Men apropå träning så tänker jag börja gå på gym, och ja, jag vet att då kommer man få träningsvärk,men jag tror att gym ger mer så att säga, än att gå på Gympozz och skutta runt och slå och fäkta med armarna..=) Hahaha!! Nu var jag dum, men det känns mer "seriöst" att gå på gym, och då tänkte jag köpa ett 10-klippkort till att börja med..

Hmm, nu blev jag lite varm i händerna, är det nåt mer som har hänt?
Ja, i måndags fick jag lite smyckedelar som jag hade beställt, det måste jag komma ihåg att betala via internet nu, efter bloggandet. Men nu ska jag börja göra lite flera smycken så jag kan lägga ut kanske 2-3 smycken i månaden!

Nu ska jag sluta, blir ganska jobbigt att läsa eller hur?

Tjingeling!!

Greta

 Min bil!!

Månadens smycke!

Kategori: Allmänt

Hej, nu har jag äntligen tagit kort på smycken som jag kan lägga upp här, och jag tänkte börja med att ha ett smycke i månaden, är det stor efterfrågan så kanske jag lägger upp flera i månaden, det får jag se. 

Detta är då månadens smycke:




Halsbandet kallar jag för IS. Det är ljusblåa glaspärlor och silverringar. Ringarna ska vara nickelsäkra, de är från Panduro.
Halsbandet har en jättefin lyster och är ca 49 cm långt.
Priset för denna skapelse är 100:- + ev frakt. Bor ni i Eskilstuna så kan vi mötas på stan istället.

OBS: Finns även armband och örhängen i samma färg, eller vill ni hellre ha rosa pärlor kan jag fixa det också! Ds.

Skriv i kommentarerna om ni vill ha halsbandet!

Kramar

Karin, Mandarinkakan

Författaren själv.

Kategori: Allmänt

Ja detta är då författaren själv, och ni lär få hålla till godo med denna bild så länge, för jag är ganska fotoskygg. Men detta är en av de bättre bilderna på mig, efter att jag varit och fått en sminklektion på MakeUp Store, så då tyckte jag att jag dög för att komma med på bild!



Spricka i bilrutan!

Kategori: Allmänt

Ja, jag köpte då en bil för inte ens en vecka sen..Igår upptäckte jag en stor spricka genom hela framrutan. Katastrof!!
Men det ordnar sig säkert..

Usch vad svårt det var det med att blogga. Jag brukar annars vara bra på att skriva roliga dagboksinlägg och sådant, men inte nu..Helt tomt i skallen.

Min lille vovve Max håller på att lära sig något nytt.Jag har nämligen köpt en hundbur som han ska få sitta i när han åker i min bil. Eftersom min bil är så liten så vill jag inte att Max ska kunna hoppa som han vill i den, så då fixade jag en hundbur. En ganska stor sådan..
   Men Max är så duktig, han kan sitta i den när den är stängd, och i morse så la han sig i den. Så duktig så.

Detta är min lille Max. Sommaren 2008.

Detta är då Max, från sommaren 2008.

Jag längtar till sommaren, värmen och solen.

Nu ska jag

Utkast: Hej och ...

Kategori: Allmänt

Hej och välkomna!
Ja, då har även jag fastnat i detta sk bloggträsket! Får se hur det går med detta.
Min blogg kommer väl vara allt mellan himmel och jord, om mig såklart, vad jag gör på fritiden och så. Sen kommer jag även ha lite smycken att sälja, så är du ute efter ett unikt smycke, så ska du hålla ögonen på denna blogg, för när som helst kan min kreativa sida varit i farten och skapat något fint..=)
Men nu får jag väl ändå säga att min blogg är invigd.

Mycket nöje!

Karin

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt