mandarinkakan

En resa till himlen.

Kategori: Allmänt

Vår älskade Jerry har nu flygit till himlen.

Imorse kl 8.30 var vi hos tant doktorn och Jerry fick sin lugnande spruta. Jag höll i honom och vaggade honom som ett litet barn, tillslut så somnade han nästan. Då kom veterinären och assistenten in och skulle sätta i en kanyl för att kunna ge honom sömnmedlet.

Då kvickade han till men till slut så blev han lugn och de kunde sätta in kanylen..De tog fram sprutan och det var jättemycket i. Det sa jag och då förklarde de att de ger så mycket för att vara säkra på att han först somnar och sen att hjärtat stannar ordentligt.

Jag tror att Jerry dog innan den sprutan var tömd..När jag släppte honom så ryckte han lite på sig, men jag tror han var borta redan då.

Sen åkte vi hem och jag höll i honom ända hem, och det är som en del i läkeprocessen för mig tror jag. Tycker att de ska få känna sig trygga ifall själen fortfarande är kvar..Jag låter säkert helt knäpp, men jag tycker att de ska få känna sig trygga även efter döden.

Kom hem, pappa snickrade ihop en fin liten låda, Jerry lades i tillsammans med hans kofta som han brukade ligga under, på kökssoffan. Sen grävde pappa en grop och jag fick lägga ner lådan. En fin begravning.

Nu efter några timmar så syns det knappt att vi grävt där. Mamma o pappa har planterat lite panseer på både Jerrys och Toms gravar.

Jerry blev 18 år. Tänk, han har varit med mig under hela min skolgång, och tänk vad många personer och djur som har gått bort under hans tid; Brorsan Tom, farmor, mormor, morfar, hasse mfl..

Men en sak som jag tänkte på medan pappa grävde gropen var: Att efter döden kommer det nytt liv.

Mamma stog och tittade på en ekorre. Jag ställde mig oxå där och tittade och vips så hämtade ekorren en ganska stor unge och bar iväg med den. =)

Känns ganska sorgligt ja, men å andra sidan känns det, skönt? Det känns som om Jerry har fått frid och att han kommit till himlen och träffat alla som väntat på honom, inte minst brorsan Tom..

Jag kommer sakna dig Jerry.

Vila i frid.



Tom ligger till vänster under den bruna stenen, Jerry ligger under den fyrkantiga.


Vår

Kategori: Allmänt

Hej!

Har fått respons på mitt förra inlägg ang tillverkning av smycken..Erika, jag har tänkt och visst skulle det vara kul...Men då kanske bara på en viss affär som man kan köpa mina smycken. Som du sa, man skulle få ganska mycket kosing, men nja, nu är det väl ganska svårt att göra 1000 i veckan, då skulle jag få vara vaken dygnet runt och göra dem där halsbanden och då skulle jag nog tröttna på dem ganska snart..

Nåja, det kan vara så enkelt att den här Urban inte finns utan det var en typ som ville "skoja" lite.,..=)



Idag har jag varit hemma ensam då mamma följde med Maria och Vidar till Trädgårdsmässan i Stockholm. Efter att jag släppt av dem vid tåget så åkte jag till Stenby, kopierade och skrev ut lite papper, och jag betalade för mig minsann!

Efter det åkte jag ner till skopunkten vid Tuna Park och köpte 3 par nya sommarskor(fast jag betalade bara för 2..). Ett par ska jag byta till en större storlek. Tog 37 då jag tyckte 38 var lite för stor, men när jag kom hem och hade haft på mig 37:orna så..Nej jag ska nog ha 38..

En sak som jag saknar med London är att när jag köpte skor så kunde man be om att få tex 37, 5 eller till och med 37 och 3/4 och så..Då kunde man få skor som passade verkligen perfekt! Som idag då hade jag verkligen behövt det systemet. Behöver köpa nya, vanliga ballerina skor och på Skopunkten hade de skor som passade min stil så att säga. Provade 37, alldeles för små, tog 38 nähä, där var de alldeles för stora! Hade behövt nåt mittimellan..Men men..

Köpte ett par sandaler i gladiatorstil, ballerinaskor med spänne över vaden och ett par "högklackade" skor i ballerina stil..Ballerinor med spänne över vaden har jag redan men jag har för mig att de har börjat gå sönder så jag köpte dem för säkerhets skull..=)

Behöver gå igenom mina skor inför våren/sommaren.


När jag kom hem gick jag ut med Jerry och satte honom sen ute, och han sa inte ett knyst. Max satt kvar i bilen i sin bur, hade bakluckan öppen..Sopade sen hela uppfarten och resultatet? En blåsa mitt i handen och en rensopad uppfart. =)

Tog lite härliga vårbilder när solen ändå sken, nu regnar det utanför mitt fönster.

Har installerat Spotify och kan nu lyssna på musik från hela världen hoppas jag!

Ska ner och käka mat, blir säkert en pizza, sen ska jag springa på CrossTrainerna och duscha. Sen hämta mamma och de andra på tåget igen. SEN, är det porslinsmålning och jag har hållit på med en jättefin tiger på en stor kakelplatta som är 30x30 cm..Skulle ha tagit kort på processen men har jämt glömt bort det..Får ta bild på den när den är klar istället, och få era stående applåder då istället..

Ha det så bra!

Just iskrivandes stund på Spotify: Ayub Ogada med Obiero.







Och tänk, för bara någon månad sen såg det ut såhär:

Hej

Kategori: Allmänt

Hejsan!
Om ni har läst min blogg nu det senaste inlägget så har ni kanske sett en av kommentarerna från en viss Urban. Han undrade om jag skulle kunna tänka mig att göra mina hlasband och sälja till honom. Han är grossist och vill ha 1000 stycken halsband i veckan..

Försökte skicka ett mail till honom men det var ju fel adress.. Så Urban, om du läser detta så kan jag tyvärr inte göra 1000 halsband pervecka, eftersom jag gör varje halsband själv och på min fritid. Visst skulle det vara kul om det var flera affärer som hade mina halsband, men å andra sidan vet jag inte om jag skulle vilja det heller.

Det är ju ganska kul att ha ett halsband eller ett smycke som man vet inte är massproducerat. Jag tycker det iaf. Så nja jag vet inte om jag skulle vilja att alla i hela Sverige skulle kunna köpa mina halsband i vilken smyckesaffär varsom helst.

Eller vad tycker ni läsare?



Nu till något annat.

Idag var jag till Willy´s city och träffade Johan som kommer att bli min handledare under praktikperioden i maj. Mycket trevlig karl och han tyckte inte att jag var konstig som var nervös inför kassaarbetet. Jag som är så dålig på huvudräkning är/var nervös inför att sitta i kassan..

Men..

Han sa att det inte alls är så svårt som man oftast tror då de har dels för mynten som man dels som kund stoppar i själv och det som man ska ha tillbaka får man ut automatiskt.

Ja men sedlarna då? Undrade jag..
De kommer också ut automatiskt, det enda du behöver göra är att se till så att det inte är falska sedlar och att det är ok det som kommer ut så att maskinen inte ger ut för mycket eller för lite..Sen ska du ju självklart ha servicetänkandet och fråga om kunden handlat för 104 kr så ska du ju fråga om han/hon har 4 kr så blir det inte så mycket mynt..

Helt perfekt!

Så nu ser jag fram emot att få börja min praktik på Willy´s City. Johan sa tom att vi skulle börja med kassan så får jag det överstökat så behöver jag inte gå och vara orolig inför det.

Innan jag åkte till Willys så var jag på Myrorna och hittade ett par helt underbara ballerina skor för 75 spänn, i princip nya!

Ibland gör man sina fynd!

Ha det så bra!

Hej.

Halsband!

Kategori: Halsband

Lägger upp mina populära halsband. Nytt är halsband i rött och det allra senaste är svart. Köper du ett svart halsband finns det garanterat ingen annan som har ett likadant, än. Inte ens jag själv har ett sådant..ÄN..


Från vänster: Rosa, Grön(väldigt ljus grön, men det ÄR grön) Blå, Röd och Svart

Dessa halsband kostar 100kr st + frakt om du bor utanför Eskilstuna.

Skriv en kommentar så hör jag av mig till dig.

KarinDesign

Påsk

Kategori: Allmänt

Näe, jag måste bara bättra mig på att skriva här!!
Det här går ju inte för sig att jag inte skriver i min blogg..

Var på PT final i Stockholm förra helgen, det var jättekul men otroligt påfrestande också. I lördags stog jag och gjorde chokladmousse hela dagen. Men det blev lite stressigt på morgonen, för det köket som jag skulle använda var ju helt...Ja, det fanns inte ens en skål som man kunde använda så jag fick sprnga upp och ner från stora matsalen med grejer..Så lite förskjutet blev det..
Men men kul var det och Södermanlands lag kom på en 7:e plats av 15 lag totalt, inte illa faktist!



Mycket folk var det på PT, runt 60 deltagare och nästan 20 funktionärer..=)

Ja..Nåt mer, jag MÅSTE bättre mig på det här..

Men vad gör jag då? Jo jag stickar faktist lite grann då och då framför tv:n nu.. På en 3.kants sjal i lila färger..Får se hur den blir, men än så länge ser den helt OK ut! Tar en bild på den senare.



Lite bilder från kryssningen


Erika!



Jag och Erika, men nej, jag är inte svettig..Inte vad jag kommer ihåg, eller nej, jag vet INTE svettig! =)

För några veckor sedan var hela familjen hos Inger som mamma badar tillsammans med. Hon har en massa får och lamm, så vi åkte dit med Maria, Rebecka och Vidar.. Vidar var iofs mest intresserad av traktorn som fanns på gården..



Näe, detta var inge kul..Traktorn är mycket roligare!



Men jag tyckte det var mysigt!


GLAD PÅSK PÅ ER ALLA!!!