mandarinkakan

Mocambique

Kategori: Allmänt

Hej!

Nu är påsklovsveckan över och jag har skrivit och lärt mig mitt tal nästan helt utantill. Jag har bakat och gjort min powerpointpresentation med bilder och jag känner mig såååå duktig.

Hoppas bara läraren tycker om det jag gjort oxå..=)

Strand nära Maputo.

River flows in you

Kategori: Allmänt

Låt som spelas flitigt på Spotify just nu:

River flows in you med Yiruma


En låt som är bara pianospel. Hur underbar som helst..




En sak som jag ska försöka göra nästa vecka är att gå till Fors kyrka och titta på Magnoliaträden som finns där, de ska tydligen lukta jättegott, så kanske ska försöka mig på att ta lite bilder. Men tills vidare har jag hittat en fin bild på internet som lånar lite.






Antal rutor på pläden: 38 st

Har börjat att sätta ihop de 22 första rutorna, lite pilligt men det blir så fint!

Bild återkommer jag med..

Glad Påsk!

Uppdatering

Kategori: Allmänt

Hej!

Ja en liten uppdatering så här i påskvädret skulle väl inte sitta helt fel.

Vi börjar med lördagen och klassfesten. Jag var ju som sagt lite deppig inför den och för att många tyckte att alla kläder jag gav som förslag inte dög. Till slut tänkte jag: Jag får väl gå naken då! och då är det ju verkligen kris.

Men på lördagsmorgonen när jag öppnade garderoben så kom jag att tänka på mitt linne från London. Den är ju fin tänkte jag..Med några snygga leggings eller strumpbyxor blir den kanon!

Så jag och mamma åkte till stan för att kolla efter kläder och leggings. Går in på twilfit inne på Cityhuset och pratar med en tjej där. Hur trevlig som helst, en sådan tjej som man skulle vilja vara vän med=) Har ni haft den känslan när ni träffat någon annan människa någon gång? : Henne skulle jag vilja lära känna mer.

Men men, hon rekomenderade att jag skulle köpa en enkel tubkjol och ha under linnet, eftersom linnet är väldigt kort.Sagt och gjort, gick över till H&M och köpte en enkel tubkjol för 50:-, gick tillbaka till henne på twilfit och köpte ett par snygga leggings i ett fint mönster. "Du kommer bli snyggast på festen".

Väl hemma kände jag mig riktigt nöjd, och sminkade mig och gjorde mig iordning inför kvällen. Kände mig så jävla snygg! =)



Ser inte så glad ut på bilden och ser tjock ut ju..Nåja jag kände mig snygg iaf.

Åkte till klassfesten och det var väl som vanligt, jag var tönten i gänget som ingen hade lust att prata med, fast jag försökte prata och så. Ingen sa något om hur snygg jag var...Men men, jag kände och känner så här: Har de inte velat ha kontakt med mig på typ 10 år så är det deras förlust, kan man inte bli mer vuxen än vad man var när man var 15 så klarar jag mig utan dem...



Klass 9A avgångsår 2001.

Drog vidare till Harrys efter men det var tråkigt!

Söndag: Gjorde inte så mycket

Måndag: Gjorde inte så mycket då heller, gjorde väl spanska talet..

Tisdag: Inget speciellt. Tränade på talet

Onsdag: Blodgivning, och för första gången kände jag ett obehag när de stack in nålen. Det brände som satan och sved, sköterskan var helt likgiltig och sa: Ja, det kan svida till lite om det kommer sprit på nålen.. SVIDA TILL LITE?? Hela armen brände ju som om jag vet inte vad!!!

Men som tur är går tappningen fort. Sköterskan lassar upp en hel karta med järntabletter, och jag säger :
-ja förra gången behövde jag inga tabletter.

- du hade 137 i blodvärde så du får göra som du vill..

- då skippar jag dom tack!

-Hmpf! Oki, du gör som du vill..

-Japp, tack så mycket!

Trodde att den brännande känslan skulle försvinna så fort nålen drogs ut men det gjorde den inte. Gick tillbaka efter att jag ätit en macka och fick en menande blick från sköterskan. Men jag stog kvar och hon tog bort bandaget och smetade på en salva..

- nu blir det nog bättre.

Hmm..Ja, det dröjde väl iaf 2-3 timmar innan känslan försvann..Och det hade den nog gjort utan salva..

Torsdag: Idag har jag tränat på mitt tal och jag kan det väldigt bra nu! Talet är ca 6 min långt, helt perfekt alltså. Nu ska jag bara göra det och det och det och det och det och det och det....=)


Uppdatering klar!

Bra

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag är min deppighet så gott som borta igen, kanske var det Hälge som hjälpte mig lite på traven.

Eller så är det för att idag så har jag klippt mig och det blev riktigt snyggt, i etapper.Riktigt nöjd blev jag. Sen träffade jag Erika för att ha henne som smakråd och hjälp för att hitta en snygg klänning till imorgon då den beryktade klassfesten är. Vi hittade en rosa klänning inne på Vero Moda som båda tyckte var fin, och helt fantastiskt så kunde jag ha den. Jag köpte den och tyckte att jag hade gjort ett riktigt kap, den kostade bara 200 kr.

När jag kom hem så sa mamma att hon inte tyckte att den passade på en fest utan hon tyckte den var för "somrig" och nu tycker även Marcia att jag inte passar i rosa..Men jag får ta den här klänningen, för nu har jag köpt den till det här tillfället så då får jag använda den..

Får väl rapportera på söndag hur det gick...

Deppigt.

Kategori: Allmänt

Idag är det deppigt hos mig och jag vet inte riktigt vad det är som har satt igång det. Men det är väl mycket olika saker som gjort det.

Har sagt ja till klassfesten på lördag och då tänker man ju hur det var i högstadiet och att jag är den enda som bor hemma är utan jobb, ingen pojkvän och inget riktigt.....liv....Jag lever ju, men lever jag livet? Jag vet inte..

Sen har vi ju spanskan, som jag har börjat fundera på om jag verkligen kommer att klara av..Det är inte långt kvar till tentan och jag känner på mig att jag inte kommer att klara det, och gör jag inte det ja då blir jag ännu mer deppig..Sen känns det som om läraren inte gillar mig efter episoden med Frida Kahlo, ja jag kanske inbillar mig, eller inte?

Jag tar åt mig, även om det är småsaker för andra så tar jag illa vid mig.

Nä, tänker inte skriva mer om mig nu i denna blogg, vet ju inte riktigt vilka det är som läser den.

En sak som jag har gjort idag iaf för att komma bort från Eskilstuna och alla minnen är att jag sökt till en djurutbildning i Norge, får se hur det blir med det, men lite hopp får man väl ha..=)

Varför är det så lätt att älska andra, men nästan omöjligt att älska sig själv?



Tur att någon känner sig lika deppig som jag ibland....

Helgen

Kategori: Allmänt

Hej!

Den här helgen har ju egentligen inte slutat men jag tänkte ge er en liten resumé av vad jag har gjort, om nu någon skulle vara intresserad av det!

Det började i fredags..: Åkte in för att träffa en studievägledare på MdH, hade inte några stora förhoppningar om att komma därifrån lite klokare..Men men, lite klokare blev jag nog, har mycket att göra fram till nästa fredag då sista ansökningsdagen till högskolorna är.

Lördag: Somnade jättesent, för på natten så låg jag och tänkte på mitt liv..Vad jag är gammal, ingen pojkvän, inget riktigt jobb, bor hemma hos föräldrarna...Usch jag blev riktigt deppig där jag låg och tänkte. Inte bra att tänka på sånt innan man ska sova! Det var inte lätt att inte tänka så, till slut måste jag ha somnat av ren utmattning för jag vaknade med ett ryck 6.15 när klockan ringde..

Vid 9 ringde Maria för att bestämma när vi skulle åka till IKEA i Västerås där det igår var 50% på allt! Vi åkte vid 10. När vi kom fram så var det iofs mycket folk, men inte mer än vanligt skulle jag vilja säga. Inne i varuhuset var det renplockat! Men men, jag hittade en hel del och besöket gick på strax över 600 kr. Där hade jag köpt en massa tyg och lampor. Innan jag åkte dit tänkte jag att jag ska ha en till förvaringslåda, en sådan låda som jag köpte förra gången jag var där.

Gick till fyndavdelningen och vad är det som står mitt på golvet alldelles ensam? Jo, en exakt likadan låda som jag köpte förra gången! Den åkte snabbt ner i vagnen och jag tittade efter om det fanns ett lock till, men det gjorde det inte. Gör inget tänkte jag, jag ska ändå bara ha mina trikågarner i, lock kan vänta tills vi åker till det nyöppnade IKEA nån annan gång.

Men men..

När jag kom hem så rensade jag lite och plockade ut lite grejer som ska säljas på loppisen som jag och mamma ska stå på i slutet av april.

Söndag: Idag är det auktion som gäller, hoppas jag hittar något riktigt roligt, egentligen behöver jag inte mer saker, men det är så roligt med auktion. Visserligen har jag en låsning i ryggen nu igen som gör jätteont, men men, det går väl över så småningom.

Ikväll ska jag skriva ett mail till jordbruksverket ang skolorna som jag har hittat och som jag skulle kunna tänka mig att gå på, en ligger i Norge och en ligger i London. Så ikväll blir det ingen afrodans för mig.

Sen imorgon hoppas jag att jag fått svar från NETTO matbutiken, om hur jag ska gå till väga för att söka arbete i den butiken som ska öppna i stan.

Nåja, det var en liten resumé av vad jag gjort i helgen!

Adiós!

Fortsättning..

Kategori: Virkning/stickning

Antal rutor: 24 st.

Nu är det dags att sätta ihop de första 22 rutorna med varandra, om detta återkommer jag till om hur det går..


Virka på!!