mandarinkakan

Infinite adventures

Kategori: Resor

Ja detta kommer bli det sista inlägget som jag skriver här i Sverige. Nästa inlägg kommer att skrivas i Alaska, eller Honolulu om jag inte får tillgång till någon dator i Alaska..
 
Jag har insett att jag faktist inte gjort någon reklam för det företag som jag ska åka med i Alaska..Så här kommer det:
 
 
Gå in på infiniteadv.com och läs om Alaskan Adventure, det är den resan jag ska göra..Kanske just du bli sugen på att åka med dem nästa år?
 
Idag ska jag dammsuga och plocka lite i lägenheten, sen ska jag hem till mamma o pappa och vara där ända tills jag åker på tisdag, ahhhh!!! Bara 4 dagar kvar!!!
 
 
 
 
 

6 dagar kvar

Kategori: Resor

Ja nu är det mindre än en vecka kvar tills jag åker!!
 
Nu är jag även bokad för en sk luau på Hawaii, det ska bli häftigt!
 
 
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRHK5WyIekvYJ4ilKOY3Gigw0RxLTsnwNPzxm-TnOj35HLaz0Wa

14 dagar kvar

Kategori: Resor

 
 
Hej, ja nu är det exakt 14 dagar kvar tills min resa. Jag ser verkligen fram emot den, men nu har jag börjat få lite resfeber..Det är länge sedan jag reste långt helt själv..
 
Det jag har börjat få resfeber om är mina väskor, de som känner mig vet om vilken otur jag har haft med mina väskor på mina andra resor jag gjort..Det som gör mig lite lugnare är att när jag kommit till New York för att byta flyg är att jag måste checka ut och därmed hämta väskorna, för att sedan checka in igen..Då vet jag att min väska har kommit till New York, och from New York till Anchorage är det inga mellanlandningar så då borde väskan komma fram i ett stycke..=)
 
Sen när det är dags att flyga till Hawaii så är det inte några mellanlandningar heller, det har jag ändrat, det blir en dag extra i Hawaii bara för att jag skulle slippa byta flyg..
 
Jag längtar så, men det är mycket som ska göras nu under 14 dagar och nästa vecka ska jag jobba nästan exakt hela veckan, bara fredagen blir ledig..När ska jag börja packa?
 
Jag ska börja plocka fram lite kläder den här veckan och hämta ryggsäcken från mamma o pappa och börja packa lite smått..Jag kommer nog packa om på måndagen innan avresan ändå..
 
Igår betalade och ansökte jag om inresetillstånd, nu får jag vänta några dagar innan jag får besked om de tänker släppa in mig i USA..
 
Men det går nog bra, hoppas jag..=)
 
Ha det så bra, Mahalo!
 
 
 

Superenkel chokladglass

Kategori: Recept

Jag brukar inte tycka om chokladglass, men den här glassen är verkligen supergod. Prova och se om du också gillar den!
 
Chokladglass ca 0,5 liter
 
3 äggulor
1 msk socker
3 dl grädde
150 gr mjölkchoklad
 
1. Smält chokladen i grädden, det får inte koka..Ställ in i kylskåp i ca 6 timmar.
2. Vispa chokladgrädden fluffigt, behöver inte vara så hårt vispat.
3. Vispa gulor och socker vitt och blanda sedan ner det i chokladgrädden, rör några gånger så det går in i grädden, men rör inte för mycket.
4. Häll i en bunke med lock och ställ in i frysen.
5. Ta ut glassen en liten stund innan den ska ätas så den hinner bli lite mjuk.
6. ÄT OCH NJUT.
 

Insnöad

Kategori: Virkning/stickning

Nej det har inte snöat, utan är du som jag som blir helt "insnöad" på något som du inte sen kan släppa i första taget?
 
Jag har blivit det nu...Jag håller ju på med en dörrkrans till min dörr och nu har jag upptäckt att blonmorna jag virkat räcker inte, och garnet är helt slut..
 
Då kom jag på idéen att ha bokstäver i nederkant och det ska stå välkommen..
 
SÅ, jag har blivit helt insnöad på att hitta bokstäver att virka, vilket inte ha varit lätt. För jag vill ha dem i en viss storlek, där har jag hittat ett mönster som är helt ok, men jag vill även att bokstäverna ska ha lite av 3D effekt..Vilket inte var lätt när jag provade att virka L som är den lättaste bokstaven att virka..=)
 
Så jag har problem, men jag tänkte gå till garnaffären Nystvindan här i stan och fråga om råd, eller om jag ska fråga Inger, en vän till mamma som är duktig på handarbete..=)
 
Jag hoppas det blir bra till slut!