mandarinkakan

Lammungar!

Kategori: Stenby4H

Hej!
På Stenby har det varit ett riktigt BB nu de senaste dagarna. 3 tvillingpar har nedkommit sedan i torsdags.
Igår åkte jag och mamma ut en sväng för att hjälpa till att få in lammungarna och deras mamma in i fårhuset. Det gick bra och de lät så ynkliga de små liven. Ett av lammen ville inte riktigt suga och äta så jag fick hjälpa till:

 Innan vi tog in dem.

 Ursäkta kvaliten men de vill ju inte stå stilla. Här ska jag iaf försöka få det lilla lammet att börja äta. Gick sådär, fick ut lite mjölk på fingarna så lammet kunde börja snutta på mitt finger. Tillslut så snuttade den helt själv!



 Jag med det minsta lammet!

Idag så åkte jag ut igen. Direkt när jag öppnade dörren på bilen så ropade Rikard efter mig och sa att det kommit två nya lamm, precis då! Så nu har vi 6 st små vita ullbebisar, kanske har det kommit flera under dagen jag vet inte.

På förmiddan så var det då LOPPIS!! Jag köpte bla en kjol för 30 spänn, ser oanvänd ut, billigt! Sen DVD filmer och ett halsband som jag ska ta isär köpte jag.

Tycker det är så roligt med loppis, man kan hitta så mycket användbart, och oanvändbart. Sen är det så billigt, om man har tur, jag brukar bara gå förbi om jag ser någon som har dyra priser..Idag tex såg en man som hade en sparböss i plast, den skulle han ha 150 spänn för! En sådan sparbössa med Bamse, jag tror vi har 2-3 stycken sådan hemma här..Men 150 spänn!! Det är ju mycket!

Imorgon är det då Öppet hus och jag hoppas att många hade tänkt att åka dit. Jag ska bla sälja mina smycken, bröd och annat. Jag ska ha hand om all försäljning, roligt!!

Ja, jag skriver väl mer imorgon om jag orkar.

Bilder ifrån vårt STORA brödbak:


Nästan hela bordet gick åt till alla ingredienser.. Kan ni förstå att folk höjde på ögonbrynen nu? =)



Ahhh!!!!

Uppdatering

Kategori: Stenby4H

Hej!
Ja en uppdatering kanske skulle sitta fint.

I helgen var jag och Erika på Stenby som sagt.Vi sov över och bakade bröd. I lördags så gjorde vi iordning djuren och motionerade Zorro på förmiddan. Sen åkte vi och handlade till vårt brödbak, och det skulle ju inte vara ett litet brödbak utan ett STORT brödbak. Vi tog den största kundvagnen som vi kunde hitta, den var gigantisk, och gick in i affären. Hmm..Filmjölk skulle vi ha, ja, 1 liter per bröd. Jaha, då stoppade vi i 18 liter filmjölk..!!! Kundvagnen var väl inte fylld men nästan av filmjölk och olika mjöl sorter och andra ingredienser. När vi kom till kassorna var det nmånga som hökde på ögonbrynen och det var tom några som gick förbi som sa: Är det hemvärnet eller?

Hahaha!! Brukar hemvärnet handla fil och olika mjölsorter och vara klädd i ridkläder?? Kanske, jag vet inte. Nåja, vi kom iaf tillbaka till gården med fullastade påsar, här skulle bakas bröd!

Vi kom igång lite sent,men vi slängde ihop 3 satser och hällde i 3 formar, de jäser nog inte så mycket tänkte vi...Nej då, nästan direkt efter att vi ställt in formarna i ugnen så jäste de över och hela ugnen blev  full med deg. Katastrof!

Som tur var så var inte H närvarande, om hon hade varit så hade hon säkert haft en jättebra idé på hur vi skulle göra..Som vanligt..Men men, vi kom på en egen idé, en sats i 2 formar, och då gick det mycket bättre.

Var dödströtta, orkade inte ens se på film. Under söndagen så började brödbaket vid 7 tiden. Under hela dagen satt vi och passade bröden..Var ganska tröttsamt haha!! Men ganska roligt!

Vid 16 så kände vi nog båda två att vi inte orkade mer. Gjorde klart djuren och den sista satsen med deg. Hade 2 satser kvar,men vi skulle då blivit klara vid 19 med bröden och det orkade vi inte vänta. Så Erika tog med sig ingredienser och filmjölken hem och tänkte slänga ihop degen hemma. Tack!

Igår så sov jag jättelänge. Gjorde inte så mycket under gårdagen och idag så blir det nog inte heller så mycket gjort. Tråkigt väder, ingen inspiration till någonting. Dock skulle jag vilja åka ut till Silvan och titta, de har 40% i hela butiken. Skulle vilja ha något fint till rabatten här hemma...Men men, blir väl i helgen.

I helgen ja. Då är det loppis i isstadion, yay!! Sen är det styrelsemöte och på söndag är det då Stenby hela dagen.Kom dit!!

På tal om loppisar! Det blir ingen Parken loppa mer, vilket jag tycker är skandal! Men men, man får väl leta efter andra loppisar...Jag som hade tänkt stå och sälja..

Nej nu ska jag göra något annat!

Kramar

Trötthet.

Kategori: Allmänt

Hej.
Nu har jag fått ett anfall av trötthet igen. Jag fattar inte varför jag blir så här trött ibland. När jag vaknar är jag pigg,men efter nån timma eller två så blir jag jättetrött, och får till och med trötthetshuvudvärk! Jättejobbigt!

Jag har även ont i ena axeln och nyckelbenet, känns som om det är låst. Igår när det började så kändes det som om det skulle kunna hoppa tillbaka,men det gjorde inte det. Sen har jag även ont i revbenen på höger sida, kanske en bieffekt av den onda axeln?

Nåja. Vårvädret försvann lika snabbt som det kom. Även om det inte är så kallt så att man måste ha mössa på sig ute, är det inte lika varmt som det var under påsken.Men det kommer väl antagligen, hoppas jag iallafall!

I helgen ska jag och Erika vara på Stenby, sova över tilloch med. Vi ska baka bröd och kanske pyssla lite, motionera hästar och kanske oss själva? Men baka bröd är väl prio 1 under den här helgen. Nästa vecka har jag jour på Stenby igen, men om förra veckan gick bra att fylla upp så borde nästa vecka också gå bra. Nästa helg, den 26 är det studiefrämjandets dag, jag hoppas det kommer mycket folk så vi får mycket sålt. Stenby behöver pengar..

Jag har funderat angående det och jag ska nog försöka ta upp det på ett möte, om jag törs, får sätta mig långt ifrån H som möjligt så jag slipper de hemska blickarna om jag säger något som H tycker är fel..=)

Något mer? Jo, jag har fått ett klart besked om att jag ska jobba på svinsemin iår igen, och det här ska bli mitt sista år. Jag ringde igår och skulle höra, för tänk om de inte ville ha mig? Men ja, förmannen hade iaf räknat med mig och jag skulle ringa runt 26-27 för att få det riktigt bekräftat..Så ja, ännu en sommar som jag ska tjäna storkovan på!

Sen hoppas jag på att jag kommer in på utbildningen i Skara, hoppas!!

Påskhelg.

Kategori: Allmänt

Hej!
Ja den här helgen har det ju varit påsk och vad har jag gjort?

Jag har faktist gjort en del smycken, örhängen och halsband som jag ska sälja på Stenby den 26 april, då det är "öppet hus", studiefrämjandet har någon slags familjedag där så då får ni komma!!

Sen var det ju påskbord i lördags. Vidar var så söt i sin lilla gula dräkt, dels var han riktigt påskig sen var han en riktig svensk, eller hur man ska förklara=)

 En cool kille!

Ja sen har det ju varit ett underbart väder, har faktist gått i tshirt ute...=) Jag stog ute och klippte en buske vid trappen igår och då hade jag tshirt och så hade jag dragit upp mysbyxorna så jag kunde få lite färg på benen..Blev biten av något djur på benet, så där är jag helt svullen nu..

Igår grillade vi för första gången och kan du tänka dig, vi kunde sitta ute och äta, mitt i solen..Så skönt med sol!!

Nu vet jag inte vad jag ska skriva mer..

Kramar

Hej

Kategori: Allmänt

Hej, igen.

Har fått 2 kommentarer som jag bara måste skriva om. Det var nån som skrev att om man tar en power nap så skulle man ta en power walk efteråt..Hmpf..Jag ska nog aldrig ta en power nap mer, hahaha!! Nej nej, men power walk..Hmm..Jag tar hellre en vanlig promenad och snackar en massa skit med denna nån.. =) Vad sägs?

Sen en som tyckte sköldpaddorna var fina, och en liten kille som önskade sig en sådan i present, en liten kille som blir 7 månader idag! =) Haha!! Jag är fortfarande på det stadiet så de blir lite ojämna, framförallt benen, lite olika storlekar och längder, men kanske inte nåt man lägger märke till..=) Det ska ju iofs synas att de är handgjorda!

Sen angående spindeln, det kanske lät i mitt inlägg som om jag är en spindelälskare, men nej, jag är livrädd för spindlar!! Har en liiiiiten spindel som bor här vid datan, den är helt ofarlig, men när det kommer sådana monster som det gjorde då..Nej fy...Måste berätta en gång när jag hade en spindel i mitt rum...

Jag hade öppnat garderoben av någon anledning och när jag sen stängde den så satt det ett monster på dörren, typ samma storlek som den häromdagen..AHHH!!!!! Skrek efter pappa den gången, han kom upp,men vi kunde inte hitta någon spindel...uhhh...Jag som skulle gå och lägga mig..Men men, ingen spindel hittades,men jag kunde ju inte gå och lägga mig..Jag gick in i syrrans fd rum och sov där den natten..=)

Jag tror väl att de ska krypa upp i ansiktet och så, usch usch usch, i somras på rixlägret på Gotland så var det en spindel som kröp ner i mitt öra, men då halvsov jag och mosade spindeln utan att reflektera något  mer över det..=)

När jag ändå håller på och berättar om mina upptåg med saker som ramlar ner i ansiktet, eller min rädsla för det så kan jag berätta om de sista nätterna jag sov på Camp Wa-Klo i USA. Jag och en tjej till delade på ett rum som hade rykte om sig om att ha en massa möss springades omkring i...Huu...När jag satt på toan så tittade det in en liten mus och sprang nästan över mina fötter.., detta var oxå precis innan läggdags..Jag lyckades iaf fånga den stackars musen under en byrå, och så la jag plankor som stopp..Trodde jag...Antingen så hade musen kommit ut ur fällan eller så fanns det fler, men när jag skulle gå till sängs så såg jag en mus som sprang på bjälkarna i taket. Sådana bjälkar där barnen hade hängt kläder och handdukar under sommaren..AHH!! Jag kunde ju inte ligga under en sådan bjälke, så jag tittade mig omkring och började flytta runt min säng..Inte för nära väggen för där kan musen komma ner, inte under en bjälke..Ja, min säng stog tillsist mitt i rummet mellan två bjälkar...Där kände jag mig ganska säker..Men sov inte så bra den natten..=)

Tänk vad man är med om egentligen. Små händelser som etsar sig fast. Sommaren i USA var både rolig och jobbig.Men när jag tänker tillbaka så var det mycket roligt som hände och det är väl dem minnena som fastnar hårdast, även om de jobbiga också finns där.

Har faktist funderat på att ta en sommar till i USA, tänkte söka till nästa sommar,beroende på vad jag gör i höst, kommer jag in på den utbildningen jag vill komma in på så blir det nog inget USA..Men jag skulle gärna åka dit igen..=)

Vill åka utomlands!!

Hej

Kategori: Allmänt

Hejsan!
Idag har jag inte gjort ett smack! Var ute på Stenby på morgonen, gick ganska snabbt ändå att slänga ut alla djur=)

När jag kom hem skulle mamma till o laga bullar, så då hjälpte jag henne lite. Sen har jag faktist legat mycket i sängen, när jag kom hem från Stenby så var det som om en trötthet kom över mig. Var jättetrött, har tagit 3 power-nap stunder, men nu ska jag inte gå nära sängen mer..=)

Har kollat runt lite på internet angående amigurumi, och det är ju hur mycket som helst som man kan göra, hittade gratis mönster på bla en Hello Kitty "docka", det ska jag nog virka när jag virkat igenom bunten med beskrivningar som jag köpte..=)

Ja nej, jag har väl inte nåt mer att berätta.

Kramar

Hej!

Kategori: Allmänt

Hejsan!

Igår var jag riktigt produktiv!
Jag började redan kl 9 med att göra smycken, örhängen och halsband blev det, jättefina! Sen virkade jag igen, min nya hobby=) Av alla hobbyverksamheter jag håller på med. Nu började jag iaf virka på en sköldpadda efter en beskrivning som jag köpte på syfestivalen.
Den blev riktigt fin, kanske inte helt perfekt,men jag kommer på nya ideer för att underlätta skapandet av sköldpaddan..=) Så roligt att jag började på en till, och nu gjorde jag efter en ny idé..

Under tiden jag satt och virkade så såg jag en gigantisk spindel på snedtaket på övervåningen. Jag menar verkligen gigantisk! Den var säkert 1, 5 cm + ben! Blää!! Lyckades iaf fånga den i ett glas(och med kameran) och snabbt ställde jag ut glaset på balkongen så spindeln kunde gå ur det....Blää....



Idag så har jag virkat klart min andra sköldpadda,kom på en ytterligare sak för att göra det lättare för mig. Ska nog prova den imorgon. Den saknar ögon och mun än så länge,men det kommer.

Idag har jag även bakat 2 formfranskor och invigt mina nya brödformar i teflon, jag säger bara: Teflon är skitsmidigt!! =) Jättesmidigt kanske låter bättre. Men iaf, bröden fastnade inte ett dugg i formarna, och disken var inte så farlig. Det syntes knappt att jag haft några bröd i formarna..Så teflonformar ska jag fortsätta använda när jag bakar bröd! Har dock inte smakat dem än, för vi ska ha dem till påsk,  de ligger i frysen nu..=/

När jag virkade min andra sköldpadda idag så satt jag och Max ute i vårsolen, det var så skönt!! Men det är inte dags att plocka av sig kläderna, herregud vi har inte ens passerat halva april, kanske i mitten av maj kan jag slänga kläderna och verkligen gå utan jacka och så..Sen självklart kan jag dra upp byxorna och blända världen med mina vita ben när jag ska sola lite, men inte att jag åker in till stan utan byxor än..=)



Mina två sköldpaddor, och ett litet blåbär i bakgrunden. Den ska jag limma fast på en muffinsform..=)

Kramar!

Max födelsedag!

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag fyller Max hela 5 år!! Grattis till min lilla plutt!

Hur gick det med bilen då?Hmm, ja jo, lampan är bytt, men det blev ingen radio, suck så nu har jag ingen radio överhuvudtaget! Argh!! Men men, ska köpa en billig bilradio så ska en bekant få fixa det, då tjänar jag lite pengar på det iaf.

Igår var jag då i Kista på syfestival, jag handlade för ganska mycket,men jag fick mycket oxå för de pengarna. Jag köpte mycket pärlor och smycketillbehör, ull, linne,virkmönster och godis. Ja ni läste rätt, virkmönster. Jag provade på något som kallas amigurumi, vilket är virkade figurer. Jag som inte har virkat sen jag var 10-11 tyckte det var lätt, så jag köpte 5 mönsterhäften. Kom hem vid 19, var inte särskillt trött, men vid 21-22 då var det nästan så att jag somnade i soffan igen..

Idag har jag virkat på en tårta/muffin, varit inne i stan,eller runt stan, Torshälla, gått på långpromenad, virkat lite mer, och till sist så har jag och pappa försökt få min bil ren från oljefläckar och annat skit som fanns på bilen. Det är små vita prickar och det är målarfärg, hur i helsike kan man lyckas få målarfärg på hela bilen?! De går inte bort med det som pappa hade, utan jag får köpa något annat. Men nu är den ganska ren och fin iaf.

Imorgon ska jag till Stenby på förmiddagen, jag och Erika ska motionera hästarna. Nästa vecka har jag jour på Stenby, har en känsla av att jag kommer få åka ut dit väldigt ofta för att inte alla orkar bry sig och skriva upp sig. Usch jag blir så förbannad!! Ska inte tänka på Stenby!! Blä! Inte bli förbannad och förstöra hela kvällen..

Solen lyser och det är verkligen vår i luften,men jag kommer nog inte ta av mig kläderna än, idag såg jag en karl som sprang helt naken..Ja inte helt men han hade bara ett par cykelbyxor på sig, inget annat! Är inte det lite tidigt! BRRRR...

Imorgon eftermiddag vet jag inte..Eventuellt ska jag städa i min lekstuga, eller virka eller göra smycken..Jag får se!

Ha det så bra!

Kramar



Stor koncentration på mig där jag sitter och försöker virka. Det är inte så svårt efter ett tag.

 En tårta eller ett muffins, välj själva, denna gjorde jag idag och är inte helt färdig, måste fyllar med vadd och limmas på en muffinsform.

Kramar!

Verkstaden.

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag är min lilla bil på verkstaden, alldelles ensam och övergiven...Men nöden har ingen lag, jag måste ha en lampa i intrumentbrädan, eller vad det nu heter! Sen kanske bilen kan piffas upp med en fräsch radio/cd-spelare, istället för en skruttig radio/bandspelare. Men bilen kommer nog bli så glad när jag kommer och hämtar den sen ikväll! =)

Våren är här som sagt. Solen skiner, och det är riktigt varmt o skönt i solen, lite blåst,men det gör inte så mycket.

Var på Stenby under hela dagen igår tillsammans med Erika. Solen sken och vi var ute med hästarna 2 gånger under dagen. Hade lust att rida jag med, men Rikard kom före så han fick rida, och det gick jättebra!
Men nästa gång så..=)

Men men på Stenby var allt som vanligt, till skillnad från att fåglarna fick gå ut för första gången under hela vintern. De var så glada och lyckliga så att en av ankorna flög bort. Oups, jag och Erika letade och letade efter den där förbaskade ankan, vi trodde tillslut att hon hade flygit så pass långt att hon landat på vägen och blivit påkörd. Suck, en nedstämdhet kom emellan oss utan att vi sa något till varandra...Jaja, vi måste ut med de andra djuren så det var bara att hoppas på att hon kom tillbaka.

När jag gick ut genom grinden så såg jag en svart vit anka som gick och såg ut som ett frågetecken, där är hon ju!! Så, ankan kom tillbaka välbehållen, tur var väl det för jag tror ingen av oss hade velat ringa till H och berätta den hemska nyheten att ankan var borta!

Alla djur tycktes älska solen och värmen under 1:a april, nej jag blev inte lurad och tur var väl det för jag gillar inte att bli lurad, inte så mycket iaf, det beror på vem som luras och hur skämtet är.

Kom hem vid 19.00, dödstrött, somnade under Efterlyst i soffan, och det är inte ofta jag somnar framför tv:n, så jag var trött!! Vaknade med ett ryck så att till och med Max hoppade till. Vaknade när Efterlyst slutade, släppte ner Max i hallen och gick sen och la mig, somnade nog innan jag lagt huvudet på kudden...=)

Till råga på det, så somnade jag om i morse efter att jag stängt av klockan..Hmm..Får nog ta och flytta på väckarklockan för jag kan nog stänga av den i sömnen nu...Ja jag får ta och göra det...Här är lite vårliga bilder från Stenby 4H-gård!


Katten Kiddie väntade med spänd förväntan när jag hällde i mer kattmat i bunken. Han ställde sig upp på bakbenen och la tassarna i bunken innan jag ställde in den, han var jättehungrig! Är man så hungrig så kan man inte äta ur de vanliga små faten som man brukar göra, tycker Kiddie, nej då måste man äta ur den stora bunken! Glufs glufs nam nam nam...


Hönsen kacklade och njöt i solen!


Men de största soldyrkarna på Stenby är nog ändå getterna, Saga och Sylvester!

Till sist en bild på min kära vän, som modellade för förklädena som jag sydde. Detta är ett av de små förkläden!

Ha det så bra, imorgon ska jag på Syfestival på Kistamässan!

Kramar