mandarinkakan

Spanska

Kategori: Allmänt

hej!
Ja igår när jag kom hem från spanskan, så gjorde jag mitt tal om Frida Kahlo, och jag blev riktigt nöjd till slut, men det fanns inte en chans att jag skulle kunna lära mig det utantill..Jaja, tänkte jag, jag har ju sagt det till läraren att jag inte hade hunnit.

Så idag när jag skulle berätta så läste jag innantill och läraren blev sur på mig, tog ifrån mig blocket och sa sen att jag skulle berätta utan att läsa..Med gråten i halsen och i ögonen så stammade jag fram lite meningar och fick ett Bien utav läraren..Nåja.

På bussen hem tänkte jag över mitt pluggande och jag kände mig lite nedstämd och självförtroendet var inte på topp: Hur ska jag klarar av det stora muntliga framträdandet inför hela klassen? detta går inte, jag hoppar av..

Men nej, jag tänker minsann inte ge mig, har tänkt ut att jag ska prata om Mocambique och min resa till Maputo 2003.Ska försöka mig på att göra en powerpoint presentation, och så ska jag börja typ i helgen eller nåt..Kan ju räcka med att man bara staplar upp det man vill ha med och sen utgår från det..

Det låter som en bra idé..



Tänk att på en sån här marknad har jag varit..Jag längtar tillbaka faktist, och jag hoppas att jag får åka tillbaka någon gång..

Frida Kahlo

Kategori: Allmänt

Hej!

På spanskan den här veckan har vi som uppgift att skriva om en konstnär. Jag som inte kan ett skvatt om konstnärer tog till slut Frida Kahlo, har sett en film om henne och det är det enda jag vet om henne=)

Saken är den att det ska vara klart imorgon, och har jag hunnit börja?? NEJ..Stressad?? JAA!!!

Men men har iaf skrivit ut information om henne, på spanska, så det borde gå ganska bra att skriva om henne ikväll när man kommer hem från skolan helt död..=)

Men men..Som sagt jag får krafsa ihop något ikväll, och hoppas på det bästa. =)



 

En sak som är ganska så känt med Frida Kahlo vet jag iaf, det är hennes självporträtt där hon målade ut soma ögonbryn och mustch på överläppen..

 

Abrazzos!


Rutor, rutor och rutor.

Kategori: Virkning/stickning

Hej!

Virkandet av mina mormorsrutor går alldelles utmärkt. Har tänkt att jag ska göra 2stora hjärtmönster i filten och använda ett ljusare garn till dem rutorna. Nackdelen om jag gör det är att jag måste lägga till en rad, så måttet blir 11 x 15 rutor. Men jag tror den kommer bli så fin!



Det har blivit en liten hög..

Antal rutor: 14 st


Sen har jag en önskan, såg att under en dag var det hela 6 personer(!) som hade kollat på min blogg. Skulle inte alla som går in och läser min blogg kunna lämna bara en liten kommentar och berätta vem du är. Behöver inte vara värsta berättelsen, men kanske ditt förnamn och var du bor?

Tack och hej!

Fortsättning

Kategori: Virkning/stickning

Det går stadigt framåt med mormorsrutorna tycker jag=)

Nu har jag kommit på hur man ska göra för att slippa fästa alla trådar som blir, dessutom så känns rutan mer stadig när man virkar in garnändarna som blir..

Har även tänkt ut ett mått på filten..10 x 15 rutor kan bli bra..Det ska ju vara till en baby så den ska ju inte vara jättebaota stor..



Lägg märke till alla trådar på de 3 första och på den sista är det bara 1 tråd, som inte syns, men det är en trådstump där..

Nu kan man iaf föreställa sig lite bättre på hur det kommer att se ut.




Antal rutor: 4 st

Mormorsruta

Kategori: Virkning/stickning

Hej!

Har nu äntligen gjort mitt livs första mormorsruta! Den och några kompisar till ska bli en babyfilt till slut. Hoppas bara att mitt tålamod inte tryter efter sisodär 10-20 st likadana rutor..=)

Men, den som har sagt att mormorsrutor var lätt..nja....jag skulle nog säga att det är svårt i början,men sen när man väl fattat så är det ganska lätt.

Hade ett mönster som jag hittat på internet. Jahopp tänkte jag, det ska ju inte vara så svårt..Men ganska snabbt stötte jag på problem, fast jag läste mönstret exakt. Frågade mamma, hon som virkar och syr och stickar, Jo hon hade virkat rutor för längesen, hon kunde nog hjälpa mig. Men icke, vi fattade noll.. Jag fick nog repa upp det ett antal gånger, ca 6-7 gånger, innan jag körde på lite eget. Blandade och trixade med mönstret som jag hade och slutresultatet blev inte så tokigt:


Lite skev är den men det gör nog inte så mycket.

Som sagt eget virkande, eller så kom jag faktist på hur mönstret skulle läsas? Men lite roligt är det om jag kom på det alldelles själv..

Hur filten blir får jag nog säga fortsättning följer på. Kan ju föra en räkning på hur många rutor jag gjort så kan ni ju tänka er hur stor/liten den blir..

Ja..Vi säger så... ;)

Ha det så bra i vintervädret, hoppas solen hittar tillbaka till lilla Sverige igen!





Antal rutor: 1 st

Amigurumi

Kategori: Virkning/stickning

Hej!

Har virkat en liten amigurumi som ser ut som en japansk docka. Blev inte helt nöjd men det var ju bara första försöket!


Mönstret kommer från Mia Bengtssons andra bok om virka amigurumi. Hennes blogg hittar du här: http://booip.blogspot.com/

Den lilla dockan och en flugsvamp som kommer från Mia Bengtssons första bok.

Kanske skulle ta och börja virka igen?

Virka?

Kategori: Virkning/stickning

Hej!

Det har börjat "klia" lite i händerna efter att börja virka..Jag kanske skulle börja virka igen? Har tänkt virka lite mormors rutor och göra någon pläd av, men det verkar ta så lång tid..

Har ju en hel kartong med trikågarn också så jag har funderat på om jag skulle göra en gigantisk mormors ruta och använda den som matta. Vad tror ni om det?

En mormors ruta kan man ju ha olika färger i och i kartongen med trikågarn är det massor med olika färger, vet inte riktigt vad jag ska göra med det annars, korgar skulle jag iofs kunna göra..Men..Nja jag vet inte..

Kanske ska göra något ur alla mina virkböcker som jag har?

Hmm...Ja det här tåls att fundera på..Får se vad det blir till slut =)