mandarinkakan

Stor som en elefant?

Kategori: Allmänt

Hej!
Jag måste bara skriva av mig nu för jag är i ärlighetens namn ganska så irriterad!

Satt och sökte på arbetsförmedlingen om jobb, hittade några jobb som jag sökte och tänkte sen söka till H&M Lagret.....Går in på deras hemsida och ser att de söker Passformsmodeller. De vill ha en riktig människa att prova ut kläderna på istället för en provdocka..Jättebra tänkte jag, då kanske det blir bättring på storleksfronten..

Ser att de inte söker folk som har storlek 40-42-44 utan i storlekarna 38, 46, 50 och 54...

OKI, går in på storlek 46 och det är nu jag kommer till varför jag blivit så irriterad!

Där står det vilka mått en stl 46:a ska ha..

Längd: 167-175 cm lång

Byst: 104 cm

Midja: 90 cm

Stuss: 110 cm....

Detta är då alltså en storlek 46:a i H&Ms värld. Jag har som sagt 40-42-44 beroende på vart man handlar och vilka sortklädesplagg det är.

Var tvungen att mäta på mig själv:

Byst: 100-102 cm

Midja: 94 cm


Stuss: Vet inte exakt, men inte 110 cm iallafall!

Hur i h-lvete kan de säga att en 46:a kan ha 90 i midjemått!!???

Dagens samhälle alltså. Det är inte konstigt att barnen idag får anorexia och bulimi, dålig självkänsla(vem har inte det lixom?)



Sökte inte något jobb på H&M..





Barbie är kanske en stl 46??




Den här damen finns i verkliga livet och om H&M och modehusen fick bestämma så skulle väl varenda människa se ut sådär....
Äckligt.


SKÄRPNING!!

Blomster

Kategori: Virkning/stickning

Har varit lite dålig på att göra smycken och lagt ut här den senaste tiden.
Men nu har jag iaf gjort ett halsband som skulle kunna passa till midsommar. Det är inte ett vanligt halsband av metall och pärlor utan av garn, just det, jag har virkat ett halsband! Hoppas ni gillar det! Jag tycker det är fint iallafall!

Har bara gjort ett av dessa, men skulle ni vilja ha ett eget så kontakta mig! Har inte tänkt ut något pris eller så än då halsbandet blev klart igår..=)

Återkommer med pris!

Ha det så bra!

Karin Design

Hamstervakt.

Kategori: Allmänt

Eftersom Erika skulle ut på äventyr den helgen undrade hon om jag kunde vara hamstervakt åt lilla Bolt, och det kunde jag ju såklart!

Hade ju egna guldhamstrar när jag var lite( som alla hette Putte..=), även om lilla Bolt är en dvärghamster så kunde det ju vara mysigt..

Kom på fredag och ska väl ev åka hem idag söndag.

Visst är han söt?




De senaste veckorna har vädret varit lite ostadigt med regn och åska..

Och fina regnbågar..

 



För jättelängesen så skrev jag och lovade er att jag skulle ta kort på det jag målat på porslinsmålningen. Har fortfarande inte gjort (förlåt), men en tavla har jag tagit kort på.

Tavlan föreställer en kolibri vid en blomma. Tavlan är ca 30 x 30 cm stor.

Är inne för att bli inramad, den och en tavla med en tiger på.

 

Jopp det var en snabb uppdatering !

 

Spanska

Kategori: Allmänt

Hej!
Det här blir förhoppningsvis mitt näst sista inlägg om spanskaplugg innan hösten..

Det har inte blvit så mycket bloggande den senaste veckan för att den här veckan var det då tentor som skulle klaras av, och jag har minst sagt varit i upplösningstillstånd! Har varit så nervös för att inte klara dessa tentor. I måndags var det grammatiktenta och jag hoppas att det gick bra, men man vet aldrig. Idag var det text och läsförståelse, och igår var det hemskt. Jag visste inte hur jag skulle plugga till den här tentan så allt jag gjort är att läsa glosor och liknande...

Men idag när vi fick vända på tentan så såg jag direkt att det var sånt som jag faktist kunde. Självklart var det saker som jag chansade hej vilt på, men överlag så tror jag att det blir ett G på dagens tenta..

För att fira lite så åkte jag och Erika till det nyöppnade "Chop Chop" restaurangen vid Västerleden. Jättegod mat har dem där, och jag som inte brukar tycka om ris som är klibbigt och så, älskar deras stekta ris!! Nam nam!!

Som sagt detta är det näst sista inlägget om spanska, det sista kommer handla om att jag klarade båda tentorna! =)

Espero pasar la prueba de hoy! *dedos cruzados*

(Jag hoppas jag klarade provet idag! *"fingers crossed"*)

Tentan

Kategori: Allmänt

Kan hjärnan bli överhettad av allt plugg?

Jag börjar faktist tro det, då jag nu som näst sista dagen inför tentan är helt delad i omdöme om vad jag kan och inte kan.

Jag börjar tro att om man pluggar för mycket så börjar hjärnan blanda ihop allt som man lärt sig. Alltså att efter gärnsen när man faktist kan det så bra, bara ska plugga väldigt lite, och inte vrålplugga som man så ofta gör.

Idag läste jag igenom min sammanfattning som jag gjort, och det sitter bra, men sen när jag skulle öva på översättningsmeningarna så kändes det som om jag inte kunde något, varken vanlig presens eller futurum. Fast jag VET att jag kan det.

Gick vidare till den gamla tentan som vi fått och ja, muy och mucho och Ser-Estar kan jag ju..Men sen kom jag till dativ och ackusativ. När jag gjorde tentan tillsammans med Erika så kände jag att det verkligen lossnade, jag såg vilket som var dativ och vilket som var ackusativ, men nu? Neee....Kunde inte förstå vilket som var dativ och vilket som var ackusativ....Det bådar inte gott inför måndagen...



Imorgon ska jag tvätta och städa Lilla bilen. Igår fixade vi framrutan och det är inte ett spår av stenskottet kvar. Helt otroligt vad de kan göra!!

Jag ska nämligen köra till tentan på måndag och har lovat några stycken att de får följa med, så då måste jag ju städa och så, så det är rent och snyggt i bilen=)

Nä, nu ska jag avrunda här. Vi ska snart iväg till Maria, Rebecka och Vidar och grilla..Ska bli gött!

Hej svejs!


Yes, please insert my brain filled with spanish phrases and words until monday morning before 8 am please!!

Estoy estudiando mucho.

Kategori: Allmänt

Hola! Hoy he estudiado mucho, pero ahora es una pausa. Y es porque you estoy escribiendo aquí.

Haha, hoppas det är rätt!

Känner mig ganska lugn inför grammatiktentan på måndag. Men på söndag så kommer jag väl vara i upplösningstillstånd, jag måste bara klara de tentorna!!

Imorgon ska jag lämna in bilen så att stenskottet i framrutan blir lagat..Stackars lilla bilen..=/

Adiós!

Superman forts.

Kategori: Allmänt

Ja hej!

I det förra inlägget så är det då en bild av mig när jag var i LA 2005. Evigheter sen och tittar man riktigt noga så ser man hur smal jag var då=)

Saken är den att jag hittar inte den på datan eller så, utan jag hade kopierat den från mailen till en community på internet som jag hade glömt bort att jag var med i.

När jag klickade på bilden så att den blev större och skulle ladda ner bilden i det större formatet så blir det inte en bildfil utan något annat..Jätteskumt och jättetråkigt!! För jag skulle så gärna vilja ha den här bilden, både här på datan men oxå att kunna få den på papper och sätta in den i album..

Någon som är bra på datorer som skulle kunna ge mig en hjälpande hand så jag kan visa människor att jag faktist har träffat stålmannen och spindelmannen och batman...

Kramar

Superman

Kategori: Allmänt

Ett brev från Norge..

Kategori: Allmänt

...damp ner i brevlådan idag!

För ett par veckor sedan sökte jag en Djursjukvårdarutbildning i Norge, och nu idag kom alltså brevet från universitetet.. Men inte att jag har kommit in, nej då, utan att jag nu ska skicka in mina papper och sådant..

Jag ska skriva ett mail till den "kontakt" jag har på skolan och fråga vad det är jag ska skicka in egentligen. Tror iofs att jag skickar in ALLA papper jag har och så får de reda ut det..haha, nej, men jag tror jag gör så, skicar in alla papper jag har från utbildningar och jobb, så som man gör till skolorna här i Sverige.

Sen är det bara att hålla tummarna..

3 maj 2011

Kategori: Allmänt

Hej!

Kanske dags att ha en liten uppdatering igen...

Mitt spanska tal gick superbra, teknikstrul gjorde att jag blev lite nervös, men det gick bra. Väldigt bra måste jag säga efter att ha läst mitt omdöme från läraren. Ujujuj...Inte ett enda negativt ord där inte..Hoppas det håller i sig=)

Påsken kom och gick, så fort var det över.

Det har varit superduper varmt, och allt har fullkomligt exploderat, blommor, löv, gräset...ALLT!

Men idag, den 3 maj, så snöade det när jag gick ut med Max på morgonen. Det var till och med vitt på gräsmattan...Som tur var hade allt smält framåt förmiddan.

Spanskan då?

Jo, Självförtroendet pendlar ganska ofta nu. Från att känna: det här klarar jag utan problem, till: Det här går ALDRIG!

Men på ett sätt känner jag mig lugn, fast det är klar, där pendlar det väl också, från: Lugn som en filbunke till: AHHHHHHH!!!

Nåja, imorgon är det den enda lektionen vi har den här veckan, sen får jag plugga och plugga och åter plugga. Om bara motivationen kom till mig..

Ha det så bra och jag önskar än en gång att alla ni som läser min blogg skriver ett litet Hej åtminstone i kommentarerna, nu senast var det hela 8 personer som hade varit inne här i mitt lilla kryp in...



Rödare tulpaner har jag aldrig sett.

En filt växer fram...

Kategori: Virkning/stickning

Antal rutor: 46 st.



Först la jag ut alla små lappar jag hade, vågade inte riktigt börja virka ihop dem.....Den ljusa rutan i mitten är nederdelen av ett hjärta...



Här är lapparna ihopvirkade. Detta är framsidan, och ja, ni ser rätt, de är INTE ihopvirkade lodrätt, utan man virkar ihop dem vågrätt, rad för rad, sen när alla raderna är på plats så får man virka dem på andra ledden..MYCKET arbete alltså..



Och detta är då baksidan av filten. Virkar i ett ljusare garn, och det kommer bli som kanter, men jag tycker att det blir fint..=)

4 rader har jag gjort och virkat fast, återstår bara 11...