mandarinkakan

Kaninräddare

Kategori: Allmänt

Den här veckan har jag varit ensam hemma och det har varit både tråkigt och väldigt skönt! Mest skönt såklart..
 
I tisdags när jag gick ut med Max för lunchpromenaden så var det en "granne" som kom och frågade om jag visste vem som har kanin här i området för det springer en lös kanin här och har gjort det sedan imorse..
 
Ingen aning sa jag så hon gick vidare, och jag med..Såg kaninen efter en liten stund men tog väl ingen större notis om den. Sen när jag och Max var på väg hem igen så mötte vi Iris, en tant som har en liten hund och som bor i området..Hon gick och tittade i buskarna och på tomterna..Vi stannade och pratade om kaninen som hon letade efter(men det var inte hennes..). Jag såg kaninen och försökte fånga den men det gick inte så bra så jag sa att jag går och lämnar Max hemma och sen kommer jag tillbaka så ska vi se till och fånga den rackaren.
 
Sagt och gjort Max blev lämnad hemma och jag och Iris började att försöka fånga kaninen..Till slut när kaninen hade hela huvudet bortvänt så lyckades jag fånga honom..
 
Jag tog med honom hem och satte in honom i Max´s transportbur som fick stå uppe på balkongen.
 
Tiden gick och både Iris och jag satte upp lappar men ingen ringde..Till slut så satte jag mig med honom och började plocka bort fästingar, jag är sån att ser jag fästingar så kan jag inte låta det vara utan måste plocka bort dem. Jag började plocka och plocka och plocka och plocka...Pappret som jag hade blev helt fullt med fästinglik..
 
Tänkte på vad jag skulle döpa en kanin till och det första namn som poppade upp var Oscar...
 
Vid 20 tiden på kvällen så kom iaf ägarna och hämtade lilla Oscar...Tänk att han hette Oscar, jag kanske pratar kaninspråk?
 
Ägaren frågade om jag ville ta hand om honom på heltid, alltså adoptera honom..Men jag sa att jag måste tänka på det..Är ju riktigt sugen på att ta hand om honom men måste nog höra med mamma o pappa om vad de tycker..
 
Igår kväll så kom ägaren igen och gav mig en fin skål med godis i som tack, det var ju snällt gjort av henne. =)
 
 
Visst är han för söt?! Hjärtat bara smälter ju!!!

Renovering forts.

Kategori: Torpet

Lite uppdateringar angående renoveringen:
 
Formen ihop spikad och tillrättalagd..
 
 
Hästskorna fick åka tillbaka ner i grunden, där de hör hemma och ska hålla djävulen borta.
 
 
Nya grunden påbörjad..
 
 
Så här fin är grunden nu! Nu ska det "bara" upp resten av verandan, sen är det ju bara att flytta in..Nästan iaf...

Renovering

Kategori: Torpet

Ja som ni alla kanske känner till vid det här laget är ju min dröm att bo i ett litet hus på landet.. Vi har i min familj ett gammalt torp som har stått och förfallit, och ska jag vara ärlig så är det nog det gamla torpet som jag har haft som mall till min dröm om landet..
 
Torpet har som sagt förfallit ordentligt, men efter mycket om och men så har min pappa gått med på att faktiskt renovera det så att man åtminstone kan vara där över sommaren.
 
Så de senaste veckorna har vi varit där ute och rensat runt i trädgården. Gamla träd är borta, dock inte alla men det ser mer inbjudande ut nu, krattat och rivit en gammal jordkällare.
 
Den gamla verandan är nu också puts väck och de senaste 2 dagarna har jag och pappa varit ute för att gräva till den nya grunden, det var inte lätt. Jag fick den sidan som det var mest sten och rötter (kändes det som iaf)och dessutom väldigt långt ner till berggrunden. Pappas sida var inte alls lika långt ner till berg..Men men, till slut så blev även jag klar med min sida och formen skulle göras, det var ett pusslande innan det blev rakt och lika överallt, men efter en liten stund så blev även formen klar.
 
Nu återstår det att se när pappa får tid att gjuta den nya grunden..
 
Det blev ganska mycket gamla buskar och träd som vi fick bort. Till och med den gamla trappen upp till verandan..
 
Detta är resultatet, innan jag krattade..
 
Gamla verandan och som ni ser så är det väldigt förfallet..
 
Men inte nu längre!
 
Jordkällaren
 
Jordkällaren rivs.
 
Sen skulle ju den gamla verandan ner och det var ju bra träning.
 
 
Nya grunden påbörjad...
 
Men det var inte lätt med så mycket sten och rötter!
 
5 hästskor modell äldre hittades i den gamla grunden. Skydd mot djävulen trodde pappa, jag tycker de ska tillbaka ner i den nya grunden..Uppenbarligen så har de skyddat mot djävulen under 200 år så då kan de säkert skydda i ytterligare 200..
Pappa mäter innan vi spikade ihop formen som ligger utlagd..
 
Ja detta var allt jag hade att bjuda på idag!
 
Hej då!