mandarinkakan

Varmt!

Kategori: Allmänt

Idag var det riktigt jobbigt att jobba. Så förbaskat varmt!!

Jag hoppas det är svalare imorgon, nu ska jag öppna altandörren på övervåningen, ta upp en fläkt och sätta in i mitt rum, sen ska jag sätta mig och smörja in mina fötter och titta på tv!

Erika: Jo, jag tror stenhårt på att det är någon fågelmamma som längtade efter en ny liten krabat att ta hand om sedan hennes egna ungar flugit sin kos. Nu var han/hon iofs inte så liten men ändå.

Pappa hade sett en sådan fågel igårkväll som satt och pep precis som "min" gjorde, och då hade den en fluga i munnen..Så kanske har den fångat flugor oxå..Men jag tror på fågelmamma som adopterat den.

Kramar

Ledsamt.

Kategori: Allmänt

Hej.

Min lilla fågelunge lever fortfarande, eller just nu i skrivandets stund vet jag iofs inte om han/hon lever..I morse så försökte den rymma ur kartongen, så då beslutade jag att släppa den fri. Den flög upp i ett av våra äppelträd och där satt den väldigt länge. Den började pipa precis som om den var hungrig och började ropa efter mamma.

En fågel kom och tittade på ungen och sen flög den iväg igen, hjärtskärande och jag fick dåligt samvete: Vad har jag gjort? Jag skulle kanske ha låtit de slå ihjäl han direkt på jobbet så den slapp lida såhär..Efter en stund så flög den vidare och pep fortfarande, jag stog inte ut längre så jag gick upp rtill sängen och grät en skvätt...Vad har jag gjort?

Nu är det tyst och jag hoppas att någon fågelmamma har tagit den här ensamma ungen till sitt hjärta och hjälper den med att leta mat. Eller så har hungern fått ungen till att leta efter mat själv. Något av dessa alternativ är det, det finns inga andra. Jag hoppas även att de på jobbet inte håller på och pratar så mycket om den imorgon bitti.

Jag ska nog inte ta hand om fågelungar mer...



Igår var vi på Julita då det var Jordbrukets dag. Inget märkvärdigt, men vilket härligt väder! Sol och jättevarmt, skönt, men det kommer inte bli skönt att jobba i stallarna imorgon..Usch, fy sjutton..

Har försökt att ladda upp bilder från min nya kamera, men det funkar inte, jag vet inte vad jag ska göra..Hmm...Nåja, det kommer bilder senare det lovar jag!

Kram

Ps: Om ni vill lämna en kommentar och det kommer upp ett meddelande som säger att ni ska skriva in ert lösenord till er mail, GÖR DET INTE!! Är tydligen en som har råkat ut för det, men hon skrev inte sitt lösen, BRA!

Kram

Smycke!

Kategori: Smycken



Detta glashänge har jag själv konstruerat, i äkta glas och hänget är i äkta silver.
Blir snyggt att ha runt halsen i en silverkedja eller i ett läderband, tyvärr har inte jag möjlighet att fixa något av det, än.

Kostand: 100:- + frakt om du bor utanför Eskilstuna.

Ett härligt och riktigt somrigt halssmycke sitter väl inte helt fel nu till sommaren?

KarinDesign

Fågelmamma

Kategori: Allmänt

Hej!

En vecka sedan jag skrev, det var länge det!

Under midsommar jobbade jag så jag var inte ute och festade som säkert många andra var, och ärligt talat så förstår jag inte riktigt varför man måste supa sig full vid dessa högtider.. Jag var ute en snabbis till Idö och åt lite mat, dansade kring stången och gick tipspromenadrundan. Det var det..På lördagen så var Maria, Rebecka och Vidar här hemma och jag och Vidar satt och busade en liten stund..=)

Igår, när jag och Stig skulle fodra i ett stall så upptäckte vi en liten fågelunge. Vi har en foderkärra till ett av stallarna där man matar manuellt och Stig hade gett nästan hela det stallet när fågelungen tittade fram, dammig och smutsig. Stackars liten, han måste ha varit i maten ganska länge.

De andra ville faktist slå ihjäl han men jag tog hem honom, nu vet inte jag om det är en han, men jag kallar fågelungen för det. Har inget namn heller för den delen, ni kanske kan hjälpa mig?

Men men, igår så letade jag efter min gamla hamsterbur, men jag hittade den inte så när mamma o pappa kommer hem idag från Säffle, så får pappa gå upp på vinden och leta. Nu bor han i en kartong med ett grillgaller uppepå, funkar sådär.

Ja, fågelungen lever och äter och bajsar. Den äter maskar och bröd som är lite fuktat så han får i sig vatten. Jag vet inte vad fågelungar ska ha för mat?!

Trodde inte att han skulle överleva natten, men det gjorde han, han sov hela natten och vaknade vid 5-6 då jag gick upp..Provade att släppa ut honom då och han flög ett par meter innan han kraschlandade. Fick tag på honom igen och tänkte att han är inte redo för att släppas ut. Tog en bra stund innan han lugnade ner sig efter flygturen.



Var på Stenby imorse, tittade till grisarna...Den som har en böld..Jag vet inte vad det är för böld,. H säger fortfarande bråck, men nja nee...Jag tror inte det. Den här bölden iaf, den har nog gått sönder och något är utanpå..OM det skulle vara ett bråck så är det inälvor som hänger ut. Men den här bölden sitter ganska långt fram, alltså på revbenen, helt knäppt..Måste fråga Katarina på måndag om hon kan tänkas veta vad det är..

Åkte därifrån ganska snabbt när H börjde prata om att vi andra skulle ta helgerna och så..Åkte tillbaka till Bilprovningen, nu när avgasröret är bytt och bilen är väldigt tyst nu. Satt och väntade i ca 40 minuter på att mitt nr skulle ropas upp..Var ganska irriterad, då jag såg en kille som kom ca 20 min efter att jag kommit. Han skulle oxå ombesikta sin bil såg jag på den lysande lappen på hans lapp...Jaja tänkte jag du får sitta länge, jag stog som nr 2 i kön enligt datan när jag knappade in mitt regnr....Men! Ca 30 sekunder efter att den här killen satt sig i sin bil igen, kallas han in!! Snacka om att jag var jävligt irriterad då!!

Men men, nu var allt ok, och Max var så duktig så när killen satte sig i bilen och körde iväg, inte ett ljud kom det från Max..han var väl så rädd att jag skulle lämna honom där med den där läskiga killen!

Aha, nu piper fågeln där nere, han är nog hungrig igen.

Kramar

Räddande ängel

Kategori: Allmänt

Hej!

Detta inlägg skulle ha blivit ett sorgset inlägg, jag hade tänkt ut hur det skulle se ut och vad som skulle stå i detta inlägg. Vår älskade lilla Jerry skulle ju flyga till himlen idag. Men veterinären ville titta på honom och vi sa som det var att han är pigg och så, ja visst han är lite halkig och vimmelkantig ibland men han har ju inte ont, äter och dricker bra, kissar och bajsar och sover, så ja..Det enda som vi tyckte var tråkigt är ju att han har tandsten och är blind och ev döv. Men hon tyckte att han såg pigg ut och hon sa att vi skulle låta honom få leva. Han trivs med det han har i princip.=)

Så då beslutade vi för oss att låta honom leva, såklart!

Ja, ibland har man tur.

Den som lever får se vad livet har att erbjuda

Jag köpte en egen kamera idag, jättefin, i lila färg.

Kramar!

Imorgon ska jag börja 05.30, och dessutom ska jag jobba hela midsommar..Mycket stålar blir det!












Solbränd gris.

Kategori: Allmänt

Hej!

Idag åt vi midsommarmat på jobbet, grillat med potatis, sallad, tsatsiki och örtsmör, mums fillibabba!! Det var super gott..Efterrätt blev det oxå, hemgjord chokladtårta med jordgubbar, mums, tog faktist två bitar! Men jag cyklade idag så då försvann väl lite av det...

Vid 15.30 åkte jag ut till Stenby Gård, för att titta till en gris,som skulle ha en böld på magen. Jag kom dit, var hur mycket ungar som helst där, gick ut och tittade på grisarna. En av grisarna såg lite hängig ut och det var väl inte så konstigt, han var riktigt solbränd...

Tiden gick och till slut skulle de in, grisarna. In kommer 3 små svartvita nassar springades, men jag såg inte till någon helt vit med solbränna..H skriker: Karin!! Jaha tänkte jag nu vill den inte gå, för den gick väldigt konstigt när jag var ute och tittade på dem. Men men, den kom in och vi släppte in den i en egen box.....

Solbränd ja, så pass mycket att det blödde! Det hade spruckit i skinnet så han blödde ganska mycket, inte så att det rann,men ändå. Barnen åkte hem, och jag och H gick in för att tvätta det. Jag trodde vi skulle brämsa grisen så den iaf kunde stå still, men nej, H tog en planka och tryckte in grisen mot väggen..Hur bra går det? Inte alls!  Men men, mina byxor blev iaf blodiga innan det var tvättat och Helosan var påstrucket....Stackarn var helt sönderbränd och rädd, inte van vid att vara ifrån kompisarna..

Försökte komma åt och känna på bölden, som var på en annan gris, H trodde att det var navelbråck men det kunde jag konstatera att så var inte fallet! Naveln sitter väl ändå inte mellan frambenen? Nej nej..3:e spenparet uppifrån, alltså nästan mitt på magen. Men iaf grisarna var stressade och jag kom bara åt bölden för en snabb sekund, och då kändes den hård...Får se hur det utvecklar sig.

Jag och H står och diskuterar och jag säger att den solbrända grisen inte ser ut att vara en hampe(svart-vit), nej säger hon det är en lantras, jaha...

Då kommer jag ihåg något, lantraser har liggande öron och York har stående fina öron, så det som finns på Stenby är 3 Hampshire och en York....

Roligt att H sätter värde i att jag kommer ut, hon har ju ingen som helst kunskap om grisar, hur hon kunde sätta diagnosen navelbråck, vet jag inte men ok. Vidare sa jag att om Yorken fortfarande vek benen under sig när den stog och om den darrar på benen kan det vara selen brist, alltså något med skelettet att göra...

Men men..

Jag åkte hem och slängde in mina byxor i tvätten, hoppas det bort.

Imorgon är jag ledig, då ska lilla Jerry flyga till himlen, imorgon kommer det bli ett sorgset inlägg, om jag orkar skriva.

Igår var jag på besiktining av bilen föressten. Inga fel med rost eller bromsar bara ett litet hål på avgasröret så det måste jag åtgärda och sen göra en ombesiktning. Det ska jag fixa på tisdag, pappa har pratat med macken uppe vid stora vägen så de skulle fixa det och det skulle kosta 1735:-, ganska billigt tycker jag!

Nu ska jag se på tv, ikväll ska jag vara uppe sent, ja ändå fram till 22, det är sent för mig numera!!

Kramar!

Vilsta Marknad

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag har vi varit på Vilsta Marknad, hittade naturgodis bara..Men det är alltid kul att gå och titta runt..=)

Första jobbveckan är avklarad, jag ska jobba imorgon söndag igen..Jag jobbar gärna för då får man extra pengar! =) I förrgår så beställde jag lite smyckedelar som jag har letat efter jättelänge, jag tänkte igår att jag skulle beställa lite mer, eftersom de skulle utgå från säljarens sortiment, men när jag kom hem igår så låg det ett paket därifrån. Så då hann jag inte göra en beställning till..Men men, jag får se, vet att de finns att köpa från japan, men då måste nog smyckesförsäljningen gå väldigt bra om jag ska kunna köpa därifrån..Eller ja, alltså, det är inte så fasligt dyrt, men det är ju väldigt stora mängder som kommer då...Så det får jag se hur jag gör.

Nästa vecka kommer det bli en riktigt tråkig vecka. Vår älskade Jerry ska få köpa vingar på onsdag..=( Snyft! Så jag kommer nog inte vara glad nästa vecka...

Ja jag vet inte vad jag ska skriva mer, jo mamma fyller år idag! Grattis till henne!

Hej då.

Den som lever får se.

Blodgivare!

Kategori: Allmänt

Hej!

Nu har jag för första gången gått till Blodcentralen för att ge blod. Lite pirrigt, men inte mycket. Gjorde faktist ganska ont i armen och ja, det var en tjock nål de använde..Men men, jag satt ca 9 minuter och de sa att jag hade så fina blodådror så!

Efter fick jag saft och sen får man 30 kr, men jag valde att ta en tshirt istället. Det behöver man alltid=)

Men, det gick hur bra som helst och det var så smidigt! Så om 4 månader ska jag gå dit igen och lämna blod, man ska göra sin goda gärning till samhället..=)

Idag har jag även jobbat, idag började vi kl 5, så det var en liten sovmorgon, och inatt sov jag som en stock. När väckarklockan ringde så satte jag mig spikrakt upp och tittade mig omkring, just det ja, klockan! Jag har satt klockan på skrivbordet, för då kommer jag inte åt den när jag ligger ner, utan då måste jag gå upp för att stänga av den. Ganska smart faktist. Idag var det en ganska skön dag. Men efter 10 så skulle vi träna galt, små unggaltar som måste komma in i systemet. En av dem var helt kocko, så...ja, honom fick vi faktist skjuta. Oj oj oj, jag hoppas nu bara att det inte är några djurrättsaktivister som läser detta. Men iaf det slutade med att vi fick skjuta 2 st galtar, av olika skäl. Det är tur att man har en stark mage och ett starkt psyke, för det blir ganska mycket blod....som koagulerar väldigt fort..Hmm...nja, jag kanske inte ska gå in mer på det..

Imorrn är det jobb igen och då börjar jag 05.30...Då går jag till 14. Men, det finns de på jobbet som tycker att vi ska börja kl 6 och tom ännu senare bara för att de vill ligga kvar i sängen..Ja visst, jag kan väl förstå dem oxå som jobbar året runt på det där stället, men jag personligen börjar hellre jättetidigt, för att sen sluta tidigt. Tänk på måndagarna, då börjar jag visserligen kl 04.00, men jag slutar 12.30. Då har jag fortfarande halva dagen kvar som jag kan göra vad jag vill på.....Och jag är ganska pigg även om jag går upp kl 3 på morgonen.

Nej nu ska jag sluta!


Ha det så bra!


Puss o kram

Jobb!

Kategori: Allmänt

hej på er alla!
Hur har helgen varit? För mig har det varit riktigt bra. Fyllde år i lördags, hela 24 år blev man..Jag och Erika grillade och spela spel kvällen lång, riktigt roligt var det, jag efterlyser fler sådana kvällar!

I helgen var jag ensam hemma, så i söndags gjorde jag inte ett smack, låg länge i sängen och sen tittade jag på tv. Gick och la mig vid 19 för att sedan gå upp 02.55 i morse för att: Sommarjobba!

Guick upp som sagt vid 02.55, åt frukost och klädde på mig, sen cyklade jag de 5 kilometrarna( +- några hundar meter), till jobbet som började kl 04.00. Skönt att komma igång att jobba igen tyckte jag, sen när jag skulle cykla hem igen så, aj aj aj, vad min stackars bak gjorde ont!! Så fruktansvärt ont!! Men jag tog mig hem iaf, men nästan hemma så ringde mobilen och det var blodcentralen som undrade om jag kunde komma upp och ge blod.

Jo visst kan jag det så jag bokade in i morgon kl 15.00, lite tajt då jag slutar 13.30 och då ska jag duscha och så måste man äta något innan, får väl ringa och säga att jag blir lite sen utifall att..Tänkte ta min lilla bil imorgon så går det lite snabbare och min rumpa får tid att återhämta sig efter dagens cykelchock!!

Ja, imorgon börjar jag kl 04.30, rena sovmorgonen, hahaha!!!

Kramar

4/6-09

Kategori: Allmänt

Hej!

Idag fyller min pappa år! Grattis så mycket!

Det har hänt en hel del sen jag skrev det förra inlägget. Jag hoppas nu bara att folk inte tror att jag hatar barn, för det gör jag inte. Jag tror att alla ni andra hade känt likadant, om ni hade varit där...

Men men i helgen var det då 5kamp, på Idö gård. Mycket roligt, även om jag bara hade Erika egentligen som man kunde snacka med. Folk har sina gäng och jag är inte en sådan person som kan gå in och säga: Tja, får jag slå mig ner här?, det går inte, jag är för blyg för det.

Men jag och Erika hade det roligt ändå, vi kom inte i samma lag,men det gjorde inte så mycket. Vi sov i tält och ja, jag sov inte så bra. Dels för att Strand, golfklubben brevid, hade någon slags bröllopsfest och spelade musik på den absolut högsta volymen, sen var det obekvämt, sovsäck i all ära, men första natten med sovsäck ÄR obekvämt. Sen var det ganska kallt. Men men, jag gillar att sova i tält..=)

Under 5kampen så spelade vi bland annat frisbeegolf, inte min starkaste gren, men ändå. Jag klev iaf på en tagg, en slånbärstagg, och aj aj aj, det gjorde ont. Men jag tror jag fick ut hela då den hade gått genom skon. En annan i mitt lag hade inte en sån tur, men går man i flip flops på frisbeegolfen så..nja, jag tycker väl att man kan tänka lite för. Säger jag, taggen gick igenom mina skor, men men. Den här killen iaf, hans tagg gick rakt in i foten och den gick dessutom av!! Usch!!

Hade Stenby igår, det är den sista gången för den här sommaren, och det gick väldigt smidigt. Det var så skönt att gå och lulla lite på gården igår..Men det var kanske för att jag visste att det var den sista gången på ett väldigt bra tag. Första veckan i september får jag ta hand om djuren på Stenby igen.

Den här helgen..Ja, på lördag fyller jag år, glöm ej att gratta!, och jag hade tänkt ha en liten fest, men det kommer tyvärr inte bli det. Jag har som sagt väldigt få vänner.. Men Erika och Marcia kommer iaf, så vi ska grilla och fika, dansa, på begäran av Marcia, och spela sällskapsspel. Tror det kommer bli en väldigt trevlig kväll, har handlat lite chips och dip tills dess. Dessutom ska jag baka till kaffet, en ny sak som jag faktist aldrig provat, säger inte vad det blir men jag hoppas att Erika och Marcia gillar Nutella och banan..=)

På måndag börjar jobbet, känns konstigt att börja jobba.

Idag har det regnat hela dagen..

Nu är det dags för tv:n!

Kramar

Åh, jag fattar inte varför det inte går att titta på bilder!! Jag blir tokig!! Jag får väl infoga lite bilder senare när det funkar!