mandarinkakan

Hemska barn!

Kategori: Allmänt

Hej!
I min rubrik så hade jag faktist tänkt skriva äckliga barn, men då hade jag väl fått en massa kommentarer från folk som inte ens läst mitt inlägg som ska handla om just äckliga barn. Kan inte hitta något annat ord för det, hemska ja, dumma i huvudet, knäppa...Samlingsord: Äckliga. Förstår ni nu??
Bra då kan jag få skriva inlägget:

Igår var Stenby 4H i Fröslunda och hade ponnyridning. Vi hade stora Greta och lilla Zorro, vi körde dit, en promenad på ca 1 timme. Jag satt själv och körde Zorro, helt utan problem, tills vi börade närma oss Fröslunda. Först kom vi till en skola, och barnen där hade tydligen aldrig någonsin sett en häst, för de kom springandes (farligt, hästarna kan bli rädda) och skrikandes så högt att tom min öron gjorde ont. ( oxå mycket farligt, hästarna har bra hörsel!).

Fast vi sa åt dem att lugna ner sig och att akta sig för de gick precis inpå vagnarna, de kunde göra illa sig i fötterna. Hade iofs varit lite rätt åt dem när de inte lyssnar men men..En av killarna försökte hoppa upp i vagnen brevid mig! Jag sa fattar du inte, du får inte! Zorro var upphetsad och kunde stuckit i sken när som helst. Suck! Började ångra att jag sa ja till att följa med..

Barnen följde efter med cyklar, ajajaj, hästar tycker inte om cyklar, fortfarande skrikandes och aldelles för nära inpå vagnarna..Argh!!

När vi kom fram så fick vi vänta en liten stund för att få reda på vart vi skulle vara, jag hoppade ur och la iordning tömmen, ställde mig brevid Zorro, för nu var det packat med folk runt hästarna. En tjockiskille var på mig om han fick rida och jag sa hela tiden, nej du får vänta en liten stund. Men tydligen så fattade han inte svenska för helt plötsligt så satte han sig i vagnen! Jag sa gå ner och han satt fortfarande kvar, då gick jag fram så gått jag kunde eftersom jag fortfarande höll i hästen och försökte få ner killen, då gick han ur, men då kom det en annan kille och försökte sätta sig där. AAARGHH!!

Till slut såg de väl att jag blev riktigt förbannand och försökte inte mer. Tjockiskillen höll på hela den tiden som vi var där, väldigt irriterande.

Jag höll i själva ponnyridningen, gick runt med Zorro...Barnen tyckte det var kul, men det var väl ingen som fattade svenska, varken barn eller föräldrar, ingen fattade varför man skulle ha en hjälm på sig tex. Men men..Gick ganska bra, tills det var några som höll på och kastade cola burkar precis där vi gick. De fattar inte svenska och tydligen ser inte folk heller att vi går med hästarna där de sitter..Suck.

Nåväl, bytte med Malin, hon tog Zorro och jag gick med Greta som kördes. När de skulle göra sista rundan tog jag Zorro igen som då hade vagnen förspunnen.

Det är nu min reaktion till Äckliga barn kommer...

Barnen flockades runt lilla Zorro, som stog och åt lite gräs. Barnen öste gräs till honom, ja inte bara gräs utan det var ju allt möjligt grönt och kvistar som de gav honom. Jag sa ge honom ingenting det är inte bra för hans mage! Men de fortsatte så tills lut så sparkade jag bara bort det som de gav honom..Fram kommer några tjejer, kanske 13-14 år gamla och klappar om honom och pratar med mig. Helt ok..De upptäcker att lilla Zorro är "lite" dammig så de klappar om honom om rumpan där det dammar mest, helt ok tänkte jag, så gör ju vi oxå med honom och de var lugna, om man jämför med de andra som stog omkring.

Killarna kom och satte sig i vagnen igen och jag röt åt dem. En liten liten tjej stog och höll på med pisken, som Zorro inte tycker om. Jag sa åt henne och hennes storasyster flera gången att hästen kan bli jätterädd för den så låt den ligga där den är..Fattade nada.

När hon tog den för 10:e gången röck jag faktist pisken ifrån henne och la den på andra sidan, hon försökte en gång till men då "knuffade" jag faktist bort henne lite lätt. Då gick hon därifrån.

Tjejerna som dammar av Zorro upptäcker att han släpper sig och skriker till och håller sig för näsan, men de fortsätter klappa honom.

Fram kommer en kille, med en vattenflaska i hårdplast och slår Zorro på rumpan med flaskan!!!!!!

Jag försökte få tag på killen men han backade så jag inte kom åt honom. Jag skrek åt honom Vad gör du för någonting!? Slår du hästen? Är du inte riktigt klok?

Barnen omrking blev oxå lite arga på honom och han går iväg, för att sen komma tillbaka och sätta sig i vagnen, men då röt jag ordentligt åt honom så då gick han iväg.

Tillslut kom Greta tillbaka och jag sa bara åt H att kör iväg barnen snälla, för de lyssnar inte på mig. Hon röt och de flyttade lite på sig.

På väg hem kände jag mig helt slut i skallen, och Greta kanske bara hade varit borta i 10 minuter den sista rundan.

Äckliga barn, hur ska de bli när de blir större?

Snälla ni som har barn, kan ni inte lära era barn att man ska vara snälla mot både folk och fä så vi slipper barn som slår både människor och djur.

Så vi får söta barn.

Tack för mig.

Hej.

Lithells i Kumla.

Kategori: Allmänt

Hej!
Idag gjorde jag och mamma och Max en lite dagsutflykt till Lithells i Kumla. Igår så skulle jag då försöka få tag på öppetiderna till butiken, det var helt j**la omöjligt!! Inte på hemsidan eller någonstans. Ringde 118 188, och de sitter tydligen och kollar på internet för hon var inne på samma ställe som jag var..

Man får inte svar på alla frågor vid sådana här telefontjänster eller vad man ska kalla dem..

Nåja, imorse kl 7 ringde jag till kundtjänsten iaf och hon visste ju nada oxå, men hon skulle ringa upp..Jojominsann, 30 min senare hade hon fått tag på öppetiderna. BRAVO!

Men men, vi åkte vid 9.30 och målet var Lithells korvfabrik. När vi kom fram så var det kö (!) ut på parkeringen, men det gick ganska snabbt ändå. Fick mycket korv, ost, hamburgare mm för en billig peng. Var klara kanske vid 11.30 ca, så vi åkte in till staden Kumla. Väldigt tråkig stad. Men ändock hittade vi en del att köpa på rea. Tofflor, läppglans och hör och häpna, kondomer köpte jag! I en jättesnygg designask! Skitcool!! Så nu har man köpt sina första kådisar vid 24 års ålder, hahaha!!!

Men men, Kumla är en tråkig stad, ingenting..Vi åt mat och sen åkte vi hem. Stannade dock till vid en camping för att köpa glass.  När vi skulle betala glassen så sa gubben att de egentligen hade stängt, men att dörren hade varit öppen bara för att en glassleverans hade kommit precis. Men vi fick köpa våra glassar av den snälle farbrorn iaf! Han såg väl att vi var lite glass sugna...

Kom hem vid 15.15 och det har varit en helt lagom fartfylld dag. Jag tycker det är kul att göra små utflykter, behöver inte vara mycket men något..

Imorgon ska jag till arbetsförmedlingen och på kvällen till Stenby. Det har kommit smågrisar till Stenby nu, ska bli intressant att se dem. Efter nästa vecka får inte jag vara ute på Stenby mer under sommaren, pga karantän vid svinsemin. Ganska skönt om du frågar mig, och jag hoppas att H har fattat det nu att jag kommer inte kunna vara ute på gården under hela sommaren, 1 september kan jag åka ut dit igen....

Nåja.

Kramar på er alla.

Att lära utan att göra, är som att älska utan att röra.





Ett söt unggalt på Svinsemin förra sommaren. Undrar om grisarna på Stenby är sötare? Nja, skulle inte tro det, men vi får se imorgon!

Marknad i Sundbyholm!

Kategori: Allmänt

Hej!

Idag var jag med 4H på Sunbyholmsdagen. Där var det marknad och vi sålde bla vårt goda Hälsobröd. Jag stod även och sålde mina smycken. Men det gick så dåligt. Jag sålde ett par ängelörhängen och en brosch, för sammanlagt 100 kr. Så nej för mitt företag var det en dålig dag,men överlag tyckte jag att det var roligt att stå där. Vi hade tur med vädret också, det kom några små regnskurar på förmiddagen när vi hade kommit och då kändes det verkligen pissigt att vi skulle stå där ända fram till 15.00, men sen sken solen och det var skönt.

Vissa människor är trevliga och vill prata om lite ditt och datt, och vissa är en riktiga surpellar. En tant smakade vårt jättegoda bröd och hon rynkade verkligen på näsan. Men gör man verkligen så? Jag menar om man inte tycker om det så kan man väl säga, nej det var inget för mig, och inte stå kvar och se nästan spyfärdig ut. Jag blir så trött på folk ibland.

Men men, tänkte lägga upp ett smycke imorgon, så håll ögongluggarna öppna!!

Kramar

19/5

Kategori: Allmänt

Hej!
Det var ett tag sen jag skrev,men det har varit krångler att komma in hit till bloggen.

Sen har det väl inte hänt något speciellt vad jag kan komma ihåg. Eller ja, i lördags så var jag ute på Idö och hjälpte Maria, Rebecka och Teresa att måla ett billplank som ska användas på 5-kampen. Ja, det var jag och Teresa som målade, de andra tittade på, hahaha!!

Har varit på Arbetsförmedlingen och det är väl inget nytt.

Regn och rusk. Nu börjar sniglarna komma, blä! Imorse fick jag och Max gå väldigt försiktigt för att inte trampa på de slemiga äckliga djuren. Jag gick försiktigt rättare sagt, Max han trampade på som vanligt!

Jag ska försöka skriva lite oftare,men det är inte så mycket som händer i mitt liv just nu!

Kramar

Herrsmycke!

Kategori: Herrsmycken



Hej!
Detta halsbans är till för er herrar!

Halsbandet är ganska långt, och det består av vaxad lintråd, svarta träpärlor och kedja och hänge i silverfärgad metall...Kan ej säga om det är äkta silver, finns nämligen inte någon stämpel. Men det är nickelsäkert iallafall.

Kostanden för detta halsband är 100:- plus frakt om du bor utanför Eskilstuna.

Hör av er till mig om ni är intresserade!

KarinDesign

BLOD!

Kategori: Stenby4H

Hej!
Imorse hade jag djuren på Stenby gård. Var lite trött och tänkte att jag rusar igenom allt och så åker jag hem, hade varit hemma innan 9, men såklart så händer det något när jag är där!

När allt var klart gick jag upp till fåren, de ska ha lite pellets nu bara. När jag kommer fram till staketet så ser jag ett lamm som är helt blodig på hela ansiktet! Inte roligt alls!

Tvättade det så gått det gick med bomull och vatten, sen när Ingela kom så tvättade jag det ordentligt med en handduk. Då såg jag bland annat 2 ganska stora hål i pannan på det lilla lammet. Usch! Jag tänkte direkt att det var taggtråd!

Det lilla lammet hade förutom en massa sår och blod i ansiktet även näsblod, vilket inte är bra, det lät som om lammet var förkylt så det var nog ganska mycket blod i näsan.

Men men, när det var tvättat och klart så släppte jag in lammet i fårhuset, nu skulle bara mamma och syster dit oxå, hur nu det skulle gå till?

Som tur var så var det 2 killar som höll på att gräva för att titta på vattenledningarna, de hjälpte till så gått det gick och till slut så kom mamma får och syster lamm till det skadade lammet, återförenade!

Som vanligt när det händer något så har man inte kameran med sig, men ni hade kanske inte velat se ett skadat litet lamm?

Nåja, taggtråd som vi misstänkte från början var väl ganska långsökt för vi hittade ingen taggtråd, H är tydligen ute på gården och hon kom med förslaget om en hund. Det kan nog stämma mycket väl, folk släpper in sina hundar överallt så varför inte in till fåren och de små lammen. OM det är så att det är en hund, då undrar jag hur i h*lvete folk tänker!?

Jag menar, hur många är det som INTE tycker att vita små lamm är söta? *Räck upp en hand*

Det är folk med ett hjärta av sten.

Men lammet verkar piggt och så nu ikväll iaf,så det klarar sig med all säkerhet.



Igår var det HLR-kurs på Stenby. Nu har jag fått ett certifikat för Första-hjälpen. Mycket intressant och lärorikt! Efter var det brandövning och då fick jag både släcka en brand med pulversläckare och släcka en brand på en människa med hjälp av en brandfilt, roligt och lärorikt! Hade kameran med mig men blev inte av att jag tog bilder.

Japp, imorgon är det arbetsförmedlingen som gäller för mig. Hoppas att de säger något som jag inte redan vet.

Ha det så bra!

Kram

7/5-09

Kategori: Allmänt

Hej!

Inget speciellt som har hänt, det har regnat och regnat hela den här veckan. Dötrist.

Igår onsdag var jag på Stenby på morgonen och tack och lov så regnade det inte då. 2 nya små lamm har tittat ut till den här världen, så små och söta. Dessa lamm är väldigt små, för jag och flera andra hade trott att tackan skulle lamma i juni juli kanske, det syntes inte att hon var dräktig ens..Men men, hon hade 2 söta lamm inne i magen..=)

Imorgon ska jag till frisören, har väl inte varit där på hundra år typ. Sen är det fika hos syrran som har fyllt 29 år..Tänk vad tiden går..

Kort inlägg, men jag känner inte för att skriva något..

Nytt smycke!

Kategori: Smycken


Hej!
Ja, det var ju ett tag sen jag la till ett smycke, men jag har äntligen tagit kort på alla mina smycken. Nytt är att om du köper ett smycke av mig så får du även mitt visitkort, så du vet vart du ska vända dig om du vill köpa fler smycken!




Dessa örhängen är riktigt somriga. Kedjan med den gröna ovalen är lösa så de dinglar inne i den silvriga ovalen, helt underbara att ha till i sommar!
Dessa örhängen kostar 50 kr/paret + frakt om du bor utanför Eskilstuna!

Alla andra kollektioner finns kvar, förutom det röda halsbandshänget, men jag gör gärna fler om Ni vill ha ett!

Ha det så bra!

KarinDesign



Detta visitkort får ni när ni beställer ett (eller flera) smycken!

Uppdatering.

Kategori: Allmänt

Hej!
En uppdatering skulle sitta fint. Jag har inte varit inne för att jag har trott att jag inte haft något virusskydd i datan. Men det hade jag tydligen, hehe..

Ja, marknaden på Stenby gav mig 370 kr, och det är ju ganska bra. En kvinna plockade på sig endel smycken och det är roligt när de tycker att allt är fint det jag gör. Erikas och mitt bröd gick ganska bra,men inte så bra som vi kanske hade hoppats på. Men nu har vi bröd som folk kan komma och köpa om de vill. Brödet är superduper gott, mamma köpte hem en hel limpa och oj oj oj vad god den var! =)



Vid försäljningsståndet.


I fredags var Maria, Rebecka och lille Vidar här på besök. Vidar kan gå jättebra och man behöver bara hålla i honom litegrann. Han är så duktig. Vi åt grillat och till efterrätt blev det glass och bär. Vidar fick smaka både glassen och bären och det tyckte Vidar var supergott, bären var lite sura men Vidar tyckte det var gott ändå!



Vidar kan nu sitta själv, när han själv vill. Gräs är både en rolig "leksak" och en god "maträtt".



Maria och Vidar, Vidar ser lite sur ut men solen blänkte i ögonen och då ser man ut såhär!



När man inte får någon mat får man sysselsätta sig med något annat. Här är det lilla parasollet som får sig en omgång av starke Vidar!



Är du en gullig liten trollunge? Ja, det är du!