mandarinkakan

Kryssning

Kategori: Allmänt

Hej!
I tordsgas åkte jag och Erika på kryssning. Det var riktigt roligt, fast jag var jättetrött, hade vaknat kl 3 på morgonen och sen sovit dåligt resten av natten. Men jag hade det kul ändå och jag hoppas att Erika hade det roligt oxå, fast jag inte är nån riktig danstjej som gillar att dansa..=)
Något jag blev arg på mig själv över är att jag är så förbaskat blyg/feg. Jag har chattat med en kille som jobbar på båten väldigt länge..Men inte f-n tordes jag gå fram och säga hej, men å andra sidan ville jag inte gå fram och prata med honom när han höll på och räkna en stor bunt pengar.
Sen så blev det dåligt batteri i min mobil så jag hade den avslagen, annars hade vi kunnat träffas på natten, men inte sjutton fick jag hans sms när jag hade mobilen på...SUCK!

Men jag hoppas att jag kommer åka igen eller att han kommer hit så man kan ses..

Men kryssningen var rolig, men nästa gång ska vi kolla vilket datum vi egentligen åker, nu var det flest barnfamiljer och pensionärer som åkte, inte så roligt, och sen ska vi ta med Yatzy eller en kortlek för man fick vänta länge innan man fick gå till hytten.

När vi kom hem igår möttes vi av töväder och +2 grader.

Var en sväng in till stan idag för att gå mer på bokrean, men den boken som jag ville ha mest var SLUT överallt! Åkte till TUNA PARK för att kolla där med, boken var slut där oxå..Men..Vem ser jag om inte den största skitstöveln av dem alla!! Niclas R...Usch! Jag kolla inte ens på honom, vände bort blicken så fort jag såg honom...Men men, den skiten ska jag glömma att jag träffat och sett, för mitt eget bästa.

Nu i skrivandes stund snöar det igen och det verkar ligga kvar..Jo, min lilla bil är snart insnöad...

Ikväll blir det slapparkväll som vanligt framför tv:n..Och nej jag ska INTE titta på Melodifestivalen...

Hej svejs!

Uppdatering

Kategori: Allmänt

Hej på er alla!

Nu har jag gått 2 veckor på säljutbildningen och det går väl bra. Nja, hade Företagsekonomi denna vecka men det gick nog inte så bra på provet som vi hade idag. Men jag trivs och det är väl huvudsaken.

Känner mig lite på att pyssla och uppdatera,men lugn bara lugn, här kommer lite bilder(!) och annat!



Detta är från julmarknaden på Stenby, Ingela hade byggt upp "stenby" gård i pepparkaksstil..Fast jag gjorde det fina taket med choklad pannor..=)



Geten Sylvester som nu har flyttat från gården..Men visst är han söt?



Katten Missan var sur och olydig ända tills vi kom fram till att vi faktist hade tagit hennes korg, när hon fick den så låg hon i den och sa: Ja nån måtta får det faktist vara!



Jo då, ute på krogen har jag varit..Harrys, på natten till Lucia.



Solnedgång, eller nej det måste vara soluppgång, solnedången är åt andra hållet..=)



Ett underbart vackert träd i sin finaste vinterskrud..



Vem kan dessa fossingar tillhöra??



Max såklart!!



Har virkat en liten flugsvamp.



Kommande virkprojekt: Tofflor av typen som är på bilden..Dessa har jag inte gjort själv utan köpt, men har hittat ett mönster på internet och har gjort första steget till ett par nya sköna tofflor: köpt garn..Men tofflor ska vara svarta med en rosa "spets"kant...

Ja, får se när jag lägger upp mer bilder!

Ha det så bra!!

Kramar

Säljutbildning

Kategori: Allmänt

Hej!
Har nu börjat säljutbildninge på Miroi, fast jag egentligen inte skulle gå. Men jag fick plats och nu har jag som sagt börjat. Började igår tisdag och jag kommer vara på plats 2 dagar i veckan, resten är självstudier. Började som sagt igår och det var mycket att ta in, mycket intryck och nya ansikten. Först skulle vi ha kommunikation och det ska vi göra en inlämningsuppgift på, sen fick vi andra kursen Etik och Moral, där vi ska ha en redovisning om på fredag. Jag tror det här kommer gå bra, och att jag kommer att trivas.

Igår var jag även på möte med en studievägledare...Jag kan säga så här att jag blev riktigt chockad över vad vi hittade. Vi hittade en Yrkeshögskola i kristianstad som hade en relativt ny linje: Djursjukvård. Jag trodde att det bara fanns i Skara och ingen annanstans. Jag ska söka såklart, och kommer jag in så självklart går jag då! Detta kan vara ögonblicket jag väntat på för att kunna uppfylla min dröm.

MM....Jag SKA försöka ta lite bilder och lägga in, det blir en så fruktansvärt tråkig blogg annars.

Nu ska jag läsa igenom häftet om Etik och Moral och göra lite anteckning tills imorgon då min grupp skulle träffas och gå igenom hur vi ska redovisa våra frågor som vi fick.

Hej svejs!

Melodifestivalen.

Kategori: Allmänt

Hej!

Kunde inte ungå att se att cirkusen Melodifestivalen börjar idag..haha!! Tänk att jag redan är trött på det, och inte ens första deltävlingen av 100 är klar...Herregud, hur ska jag överleva denna vår?

Det var längesen jag skrev här och det har väl hänt lite grann  iaf.
1: Jag har varit sjuk, igen..Nu är jag frisk och jag hoppas att jag slipper kräkas och ha rännskita på evigheter..
2. Jag och Erika ska åka på kryssning till Åland med Birka Paradise. Ska bli riktigt kul!!
3: Jag ska börja en utbildning och bli säljare på tisdag börjar jag.

Ang utbildningen så hade jag fått beskedet att jag INTE skulle få gå den, men sen kom ett papper som välkomnade mig till infomötet, som var igår. Varför måste jag gå på mötet om jag ändå inte ska på utbildningen? Men jo, arbetsförmedlingen tyckte att jag skulle gå, och tur var väl det för jag fick plats på utbildningen...Men arbetsförmedlingen är ju för roliga och irriterande ibland.

Ska jag klaga lite till på arbetsförmedlingen så tycker jag att det var ett dumt beslut att slå ihop arbetsförmedlingen, försäkringskassan och skattemyndigheterna...Igår skulle jag få en lapp påskriven, en sådan sak som tar MAX 5 minuter, inte ens det. Kom in fick en kölapp nr 89...Tittade på vad det var för nummer nu....57...Herregud!! Ja, men sa tanten från arbetsförmedlingen, det är många som har tagit lapp och gått, du ser det är ju inte så många här...Ser mig omkring och ser snabbt att det är max 5-6 personer som gått..Det är ganska fullt..

En stund senare kommer det in en kvinna, invandrare, tar en lapp och får nr 93..Direkt börjar hon klaga högljutt om att hon ska ju till försäkringskassan och bla bla bla, jag har nr 93 det är hur mycket som helst före!!
jaha, tänker jag med 20nr fortfarande kvar, jag har ominsann också många nr före det är min tur..Men den här kvinnan börjar nästa gråta av ilska för att just HON fick så många nr före..Varför ska HON behöva stå i kö??

Då är det en man, också invandrare som byter sin lapp mot hennes, och hon säger bara tack snabbt och ser inte ens på mannen..Nej, hon ska fortsätta klaga hos sina vänner som också har kommit dit..

Men det var ett bra byte hon gjorde, när nr 64 ropades fram då sprang hon fram och visade "sin" lapp. Sen stog hon hos handläggaren i säkert 30-40 minuter..

jag fick vänta i över en timme på att komma fram. När jag sa det till handläggaren sa han bara: nej nu skämtar du..Nej sa jag det gör jag inte..Hahahaha!! sa han bara..Fick min lapp påskriven och jag hoppas den duger för han stämplade den inte kommer jag på nu..Han var väl från försäkringskassan eller skattemyndigheten...

Suck!!

Nog om det, jag vill inte få arga kommentarer som jag fick sist jag skrev om soc..

Jag håller så sakteligen på att göra lite smycken och jag ska ta bilder på dem och lägga ut här..Ska börja om från början med bilderna här.

Har gått ur styrelsen på Stenby 4H-gård, tack och lov för det!!

Hej svejs!