mandarinkakan

Bäver!

Kategori: Allmänt

Jag har aldrig någonsin sett en livs levande bäver men imorse när jag och Max var ute vid 6-snåret så fick jag faktist se en. Vi stog i hörnet precis innan man svänger in på vår gata, Max hade en kisspaus och då ser jag något stort och lurvigt som lufsade i trädgården precis där vi stog..
-Titta där går det en katt, sa jag till Max.
 
Men när jag fortsätter gå en liten liten bit så får jag solen i ögonen och då känner jag att Max drar till och morrar..Då ser jag att det är något stort och inte en katt.
-Shit det är en grävling! Men neeeej, hur ser svansen ut egentligen? Herregud det är en BÄVER!!!
 
-DET ÄR EN BÄVER!! Skriker jag rakt ut ifall av grannarna också skulle vilja se...=) Hahaha!!
 
Bävern lufsade över gatan och tog väl ingen större notis om att jag och Max stog och tittade och att jag var helt lyrisk..Men lite sur över att man aldrig har kameran med sig när det behövs!
 
Nåja, bävern fortsatte gå och troligtvis så skulle den ner till ån..Men att den var så långt upp som på vår gata är ett mysterium. Troligen så har den blivit störd av att de håller på och muddrar nere vid båtarna, tar bort vass och så..Så den lilla(stora) bävern kände att den blivit störd och var tvungen att flytta på sig!
 
Stackare..
 
Observera att bävern på bilden inte är den som jag såg..

Virkböcker

Kategori: Virkning/stickning

Jag älskar att virka, och jag har virkat allt från babysockor till mattor..Men något som jag har saknat och som jag gärna vill prova på att virka är ett klädesplagg, till barn till att börja med. Men jag har haft svårt att hitta roliga mönster som är lätta att förstå..Vill man göra sina egna kläder i garn då är det mest stickning som gäller..
 
Men jag som inte kan sticka då?
 
Lösningen kom via en bokklubb jag är med i : Skaparglädje heter den..Rekommenderas om man tycker om att pyssla. Förra månadens huvudbok hette Virka mera, och där i skulle det vara mönster på allt från nallebjörnar till klänningar! Den skulle jag bara ha!!
 
Så igår efter många veckors(nåja..) väntande så damp den ner i brevlådan, och ja..Den är så bra som man kan tänka sig, många fina mönster som är ganska enkla att förstå, och förstår man inte något så är det bara att titta i början av boken där författaren har skrivit upp och förklarat tydligt hur man går till väga i de olika teknikerna som används i boken..=)
 
Det fanns ett antal klädesplagg, till och med en slipover till män. Dessutom fanns det några söta baby/barn kläder som jag nog ska börja med, eller om jag ska göra en snygg väska, eller en kudde eller..
 
Nej, först måste nog min stora uggla bli klar..Har redan 2 projekt igång och jag vill nog inte ha fler projekt, så mönstren i boken får nog vänta tills i alla fall ugglan är klar..
 
Vad det andra projektet är? Ja det är något som jag får återkomma till, när det har blivit ett antal av allt jag ska virka..=)
 
 
 
 
Så här ser boken ut om du själv är sugen på att virka något.

Äntligen färdig

Kategori: Virkning/stickning

 
De senaste dagarna har jag tagit tag i babyfilten för att den äntligen skulle bli färdig och sent igår kväll så blev den det, och jag är väldigt nöjd med hur den ser ut. Nu ska den ner i en låda någonstans och vänta på babyn som ska få den.OM det blir någon baby, det får framtiden utvisa.. Annars så får väl lilla Signe låna den och ha den till sina framtida dockor..Ja den kan och kommer att användas så småningom det tror jag säkert..
 
Bildkavalkad:
 
 
Vi börjar med baksidan. Ser ni alla ljusa linjer mellan rutorna, det är där jag har virkat ihop alla rutor, åt alla håll, det var det som tog mycket tid och som gjorde att jag la undan filten under några månader.
 
Närbild på baksidan.
 
 
Framsidan med de två hjärtmönstren.
 
 
Närbild på kanten runtom hela filten. Först gjorde jag ett varv med vanliga maskor. Andra varvet så gjorde jag 3 fasta maskor och (1sm, 1 stlp, 1 dbstlp, 1 stlp, 1 sm) i nästa fm, 3 fm osv...Då blir det som små bågar...Det tog tid men skam den som ger sig, jag skulle bara bli klar..
 
Totalt blev det alltså: 165 rutor, 196 "bågar", och en massa garn. Men tro´t eller ej men det nystanet som jag använde till att virka ihop alla rutor plus kanten med alla bågar, det har jag hur mycket som helst kvar. Nu var ju det i och för sig ett jättestort nystan, men jag hade hoppats på att det skulle ta slut..Nåja, det får väl bli tomtar av det gråa garnet..=)
 
Nu väntar några dagar av vila sen är det ugglan som står på tur att bli färdig..
 
Men vad ska jag göra sen för stort projekt?
 
Det får vi se..

Uppdatering

Kategori: Allmänt

Jag tänkte uppdatera ang inlägget där jag skrev att vi kanske skulle städa i lekstugan...
 
Vi städade inte i lekstugan men ett av garagen påbörjades med röjning. Det gick långsamt då ägaren till garagen är en ekorre som samlar och samlar, "den här kan vara bra att ha, jag vet inte vad det är men den kan vara bra att ha..."
 
Men skam den som ger sig.. Vi fick ihop ett lass till soptippen iallafall, och ja, en smal, med betoning på smal gång in i garaget blev resultatet. Vi får se när nästa röjarryck kommer..Jag kan inte vara med den här helgen i alla fall för jag jobbar, men man kan väl städa själv?
 
Fast det är ganska bra om jag är med för då slängs skräpet och inte läggs in igen..=)
 
 
 
 
 
 
 

Ho ho hoo

Kategori: Virkning/stickning

Ugglan börjar ta form, och nu har den 2 öron, 2 ögon, 1 vinge och en näbb..
 
 
Vingen och näbben är inte med på bild, men nu ser man på ett ungefär hur stor den är..Ögonen ligger inte helt rätt heller, den ska inte bli sådär skelögd..
 
Men jag tar lite pö om pö på den här, och snart är det dags att sy ihop alla delarna..