mandarinkakan

Sluta hacka på Parken Zoo!

Kategori: Allmänt

Nu har jag börjat bli riktigt jäkla trött på allt hackande på Parken Zoo!!!
 
Det senaste som folk har "upptäckt" är att de ger barnen till redan anställda sommarjobb.
 
Jag tänker då: Kolla hur de gör över hela kommunen och på alla andra företag! Det är f-n inte bara Parken Zoo som gör så, men det är på parken som de går på hårdast. Jag blir så förbannad!!
 
Det är folk som går dit bara för att hitta fel för att sen gå ut till tidningarna. GRRRR!!!
 
Jag skulle vilja veta vad människorna som hackar på Parken Zoo tänker ska hända. Vill de att parken stänger?
 
Då kan vi ju räkna med att Eskilstuna blir världens tråkigaste stad med noll turister..För det är nog inga turister som kommer till Eskilstuna för att beundra vårt nya fina torg som har kostat 70  mille, hittills...Knappast!
 
När ska tidningarna skriva att det föds en massa nya djurbebisar på Parken Zoo, nej det är väl inget att skriva om? JO, det är det. För när djur i fångenskap lyckas få barn då trivs de och de djuransvariga har lyckats att återskapa deras naturliga miljö så djuren vill fortplanta sig.
 
Nej det kan vara farligt att skriva om det, för då kanske Parken Zoo håller öppet och blir kvar i vårt "kära" Eskilstuna..
 
Det enda negativa som jag kan komma på är att det kan vara för dyrt inträde. Med den summan som det kostar så borde i alla fall åkband vara inkluderat.. Men det är det enda negativa som jag kan komma på..
 
Så sluta hacka på Parken Zoo!!!
 
 

En apa som trivs på Parken Zoo.

Framåt

Kategori: Torpet

Det går framåt med torpet. Nu har jag beställt en container så vi ska kunna slänga allt som ligger runtomkring och skräpar. Det ska bli riktigt kul att se hur det kommer att se ut efter att allt är borta..
 
Bland annat så ska ett gammalt kar bort, "problemet" som uppstår då är att det inte finns någon synlig gräns mellan oss och grannarna..De har en liten tjej som springer runt, och jag är väl inte så jättelycklig över att ha andras barn springandes omkring på vår tomt..Så nån form av staket ska upp, tycker jag..Kanske en gärdesgård? Men vi får ta en sak i taget..
 
Det vi ska koncentrera oss på först är allt virke som ligger under blåa presenningar lite här och där på tomten, mycket av det ska slängas, och det är det som kommer bli intressant och se hur det ser ut när de är borta..
 
De har ju legat där sedan urminnes (nästan iaf) tider och det kommer att bli en helt annan utsikt när de är borta, frågan är vad som ska vara där istället? Det är också något som vi får skjuta på till framtiden..
 
 
 

Takläggningsfest?

Kategori: Torpet

Ja, snart får vi minsann ha fest nu när taket på den nya verandan är på plats.. Dock är det fortfarande bara papp, men så småningom så ska det upp takpannor, men det gör man ju till sist, när väggar och allt annat är på plats..

Det ser mycket större ut än den gamla verandan, men man kanske kommer ihåg lite dåligt, och dessutom är ju den här verandan rak och inte sné som den gamla.. ;)
 

 
Så här ser det ut framifrån.. Det blir så fint!! Hoppas bara att pappa låter mig göra inredningen för pappas ideér om inredningen var väl lite sisådär..Hehehe...

Uggla

Kategori: Virkning/stickning

Nu är den stora ugglan färdig. Jag är inte så nöjd och jag funderar på om en liten tjej vid namn Signe ska få den och gosa med...Det får vi se, kanske får hon den eller kanske inte..=)
 
Jag håller på och virkar frugan till den stora, om de båda passar ihop så behåller jag kanske den stora också..=)
 
 
Den är ju rätt söt ändå..Den får nog stanna hemma hos mig, Signe får väl säga till om hon vill ha en liten( eller stor) uggla..=)

Begrav mitt hjärta vid Wounded Knee

Kategori: Boktips

I julklapp 2012 så fick jag en bok som heter Begrav mitt hjärta vid Wounded Knee. Den handlar om erövringen av vilda västern ur indianernas ögon. Jag brukar inte läsa sådana här böcker som bara tar upp fakta, men denna bok var riktigt spännande att läsa, så jag glömde faktist bort att det var en faktabok. Författaren skriver på en väldigt bra sätt och det blir inte så mastigt som det brukar kunna bli av faktaböcker.
 
Den tar upp olika stammar från den västra delen av USA och deras tappra försök till att få behålla sitt eget land medan de vita blir fler och fler, buffelhjordarna minskar och man hittar till slut den gula metallen i indianernas land. Hur de vita tar över indianernas land får ni läsa själva. Men jag kan ju säga att det är under väldigt grymma sätt ibland..
 

Boken jag läser just nu är faktist också en faktabok, från samma författare och den handlar om ett av alla de krig som tas upp i Begrav mitt hjärta vid Wounded Knee, men i denna boken så går författaren djupare och den ska bli riktigt intressant att läsa..=)