mandarinkakan

Vår

Kategori: Allmänt

Hej!
Nu tycker jag att våren ändå är här, om än lite blygt. Krokusarna här hemma har slagit ut, snödropparna kom för flera veckor sedan,men krokusarna lyser gula i rabatten, gult som påsken och våren.

Om det bara kunde sluta vara storm ute..=) haha, aldrig blir man nöjd med vädret, för varmt för kallt, för regnit, för blåsigt..osv osv..

Kramar!

Fortsättning.

Kategori: Allmänt

Hej!

Tack för alla komentarerna till mitt förra inlägg, kändes ganska tungt att skriva det,men nu är det iallafall känt, så nu behöver ingen undra varför jag är som jag är ibland..=)

Men för att slippa tänka på det så har jag hållit mig undan datan ett par dagar. Jag har ägnat min tid åt till att sy förkläden som jag ska ge till Stenby. Fast är det nån som säger något dumt om mina förkläder så tar jag hem dem, de är så fina så jag kan använda dem. 2 stora och 3 små förkläden har det blivit,men jag är inte helt klar med de små än..Men men, det går snabbt att sy kantbanden så de borde vara klara till söndag då det är café på Stenby Gård. Hoppas det blir fint väder och inte snöstorm som det är utanför fönstret i skrivandets stund.

Ikväll händer det lite saker. Först ska jag och mamma och kanske pappa sitta barnvakt åt Vidar, sen efter det så ska jag hem till Erika och se på film. Jag köpte filmen Mama Mia igår för 99:- på Åhlens, den ska vi se och så har Erika köpt chips och godis och dricka..Jag tar också med mig dricka och chips, så ikväll ska vi moffa i oss onyttigheter så det heter duga, imorgon kommer vi rulla fram, så som köttbullar gör!!

Tvi för detta vädret, jag vill ha vår!

Ljusfenomen kl 05.30. Solen håller på att gå upp, den är nedaför taket, men antagligen så reflekterar solstrålarna i molnen och bildar detta Y. Självklart hade jag inte med mig kameran ut, så jag var tvungen att springa in först och hämta den för att sen ta bild från balkongen så Y:et hade hunnit försvinna lite...Men fint var det!


Missan, en av katterna på Stenby Gård, är en hejare på att jaga möss. Så pass att hon går ner i luckan där hönsmaten finns, hon var inte ren när hon kom ut därifrån. Hon fick ingen mus på kroken.


Missan sitter på foderbänken.

Jobbigt.

Kategori: Allmänt

Hej!
De senaste dagarna har jag inte mått så bra, inombords om ni förstår vad jag menar. Att vara 24 år, singel, arbetslös och boende hemma hos mamma o pappa tär faktist på det redan dåliga självförtroendet.

Jag må skratta och vara glad,men under ytan döljer sig en stor hemlighet jag inte vill ska komma upp. Hemlighet kanske det inte är,men det är en tung börda jag går och bär på, en börda som har förföljt mig sedan tidiga skolåren.

Det kallas mobbning.

I nian såg jag fram emot att få börja gymnasiet för då skulle alla vara så mogna.

Det tog 6 mån för mig att få en kompis. Sen tog det 6 mån med denna sk kompis att visa att hon inte brydde sig om mig. Jag stog där och tog emot all skit, förlät. Varför? För att jag oxå vill ha en kompis som man kan kalla sin bästa vän. Har aldrig haft en bästa vän.

I slutet av gymnasiet lovade jag mig själv att nu får det fanimej vara slut. Jag tänker inte anstränga mig för att få vara någons kompis. Jag har hållt det löftet och det har slutat med att jag har en kompis som jag träffar någorlunda ofta.

Ja, jag har flera bekanta som jag kan träffa,men det är inte samma sak..

Har dessutom slutat att prata om mina bekymmer, många vet inte hur jag mår innerst inne, den där bördan jag har, det stora "sucket" som vill komma ut..All skit som jag tagit emot har resulterat i att jag har svårt att öppna mig själv inför människor, det glada ansiktet och det skämtsamma sättet är ett skal som används ganska flitigt. Jag är glad när jag får annat att tänka på,men bördan är ändå närvarande på något sätt.

Det kallas för mobbning. Många tror att mobbning och utfrysning bara finns i skolan, inte utanför. Men så här är det i det verkliga livet: Är man tystlåten och blyg, anses man inte vara, hur ska jag säga, normal att kunna umgås med. ELLER så är det tvärtom. Är man tyslåten och blyg så kan man utnyttja den personen bättre. Hon/han får göra allt det jobbiga medan vi andra tar åt oss äran, hon/han säger ju ändå inte emot.

Även jag kan faktist säga nej. Men det brukar oxå resultera i utfrysning och sura miner..

Allt jag vill ha är en vän som bryr sig mest om mig, som försöker förstå hur jag känner. Som tjatar på mig att berätta allt som jag bär inom mig.

Vänner växer inte på träd, och det har jag minsann fått veta..

Andmat.

Kategori: Allmänt

Hej!
Ja de senaste dagarna har det verkligen varit vår i luften. Så idag gick jag och Max ner till ån här i Skogstorp. Det blåste lite men solen sken och det var varmt när det blev vindstilla.. Vi satte oss på en brygga och matade änderna, och uj vad de slogs om brödbitarna..=) Men alla fick iaf smaka..



Imorgon ska jag ta djuren på Stenby. Jag skulle tydligen få hjälp av en praoelev, då hoppas jag att det är fint väder imorgon så man kan ta ut Zorro på en åktur..=) Det behöver han. Hade egentligen tänkt rida,men jag skiter i det om hon är där, jag vill ju inte visa hur dålig jag egentligen är på att rida, hahaha!!

Sen ska jag ladda upp bilder på mina smycken som Ingela ska lägga ut på internet, så företaget kan få lite reklam. Har endel annat jag ska försöka göra när jag är där ute..=)

Jag hoppas det fina vårvädret håller i sig över helgen!!

Kramar

3nya smycken!

Kategori: Smycken

Ja, jag har varit kreativ på sistone:



Halsband med sötvattenspärlor i olika färger, storlekar och former.
Detta halsband vill jag ha 80:- för plus frakt om du bor utanför Eskilstuna.



Finns även armband i sötvattenspärlor, och mellandelar i tibetsilver.
Armbanden kostar 50 :-/st plus frakt om du bor utanför Eskilstuna.

Herrsmycke!!



Ja jag har även gjort en liten kollektion av herrsmycken, man måste ju breda sig lite. Detta halsband är ett långt halsband. Svarta träpärlor, silverkedja och ett silver hänge. Detta halsband kostar 100:- plusfrakt om du bor utanför Eskilstuna.


Alla de andra smyckena är fortfarande till salu. Hör av er till mig om det är något ni undrar!

KarinDesign

Uppdatering.

Kategori: Allmänt

Hallå, 3 dagar sedan jag skrev. Har väl inte hänt så värst mycket sen sist.

Jag har nu äntligen fört över bilder från kameran till datan, så jag ska lägga in lite..=)

I söndags så var det sista gången på Ullkursen ute på Stenby. Jag gjorde inte så mycket, mest satt jag och provade på att spinna..Svårt som tusan är det!

Ja, nej, det är väl inte så mycket mer, mitt 4H-företag har kommit igång nu iallafall, och jag ska heta KarinDesign, kort och gott. Sen får man väl ändra när det är slut med 4H-företag, men jag kunde inte komma på något annat namn, allt låter så fjantigt när man säger det högt för sig själv:
Eld och Lågor Smyckedesign
Fillifjonkans smycken
Adorn a dream
Mandarinkakans smycken....

Nej, det blir nog bäst med Karin design. Eller vad tycker ni? Nu får ni hjälpa mig med detta!

Ikväll är det pysselaktivitet på Stenby. Vi ska göra armband idag, jag hoppas den andra ledaren kommer för jag mår inte så bra. Men jag måste åka dit, hon klarar sig ju inte utan mig..Suck..

*host host*

Nej, nu lägger jag in lite bilder:


Min lilla gårdstomte.


Lilla max!!


Utsikt från balkongen hemma.


Quinoasallad, mums!

Irritation

Kategori: Allmänt

Hej.
Jag är så irriterad på internet nu..Kommer inte in nånstans förutom här och typ Blocket..Men oj då, här kan man ju faktist inte sitta hela dagarna..Varför funkar inte mitt internet!!??
Aha...Nu helt plötsligt hoppade msn igång iaf, bra!!
Ibland funkar det att bli irriterad och arg..Såg att datorn tyckte det var 7november 2006, kl 01.26..Hmm....Lite fel...Men men..=)

Nu funkar internet, yay!

Ikväll är det fredag och jag ska se på film, The cat returns, på dvd..Tror den är bra!

Kramar

Hallå.

Kategori: Allmänt

Hejsan hallå!

En liten uppdatering kanske skulle sitta fint? Fast jag har inte gjort något speciellt. Jag är fortfarande sjuk, rejält förkyld och så. Med allt vad det innebär. I tisdags så mådde jag verkligen piss, men var ändå tvungen att åka till Stenby för att hålla i en aktivitet. Jag blev lite sur på den andra för jag kände verkligen att jag inte skulle vara där. Men när jag skickade ett sms till henne så sa hon att hon var också förkyld och hade feber minsann,.Det märktes inte när hon var där. Hon kom med en kopp te när jag kom till Stenby. Ja hon snöt sig 2 gånger, oj då..Men men, nu är det klart med cernitleran iaf. Det blev fina och fantasifulla figurer..

I måndags föressten fyllde Vidar hela 6 månader. Och i söndags så var det strömavbrott här i Skogstorp, vi var utan ström i 1 timme. Läskigt som tusan tycker jag att det är. Men tänk vad beroende vi är av ström, vi kan inte ens läsa när det inte finns el. Visst, man kan använda ficklampa och stearinljus,men det blir inte så bra för ögonen då...Men men, elen kom tillbaka.

Igår var vi hemma hos Maria, Rebecka och Vidar, på kalas. Men jag fick inte sitta och gosa med den stora pojken. Suck. Jag vill bli frisk, och så vill jag sitta barnvakt så jag kan sitta och gosa med honom!! Hahaa!!

Jag vet att detta är en tråkig blogg,men när man inte mår så där jättebra så är det svårt att skriva något sammanhängande..

Nu ska jag se om jag kommer in på övriga internet,verkar inte funka att komma in på tex Facebook.

Kramar

Jobbintervjun.

Kategori: Jobb

Hej.
Idag så var jag då och tittade på grisgården. Jo, det var fint och så, säkert kul att jobba där, men när jag frågade om sommarveckorna och sa att jag ska jobba på semin i Hållsta, blev han lite plutt. Så där blir det nog inget extrajobb tyvärr.

Men å andra sidan kan jag känna lite såhär:
1. Jag skulle jobba själv på helgerna, det tycker jag är lite riskfyllt, tänk om jag ramlar eller blir anfallen av en ilsken sugga, inte fan hinner jag ringa till honom då?
2. Jag kan inte fatta varför jag inte skulle kunna få jobba på helgerna, det tar mindre tid att lära upp mig än det gör med en som bara har hållit på med hästar. Jag har ju lite erfarenhet iallafall.
3. Kan vara jobbigt att jobba ALLA helger..Då kan man inte gå ut om man har lust med det..Lite jobbigt..

Så det känns ändå skönt att jag inte får det här jobbet. Det är hans förlust egentligen, inte min..Jag letar bara vidare..

Är forfarande sjuk, förkylningen har blivit värre, men mina kramper i magen är bättre..Skönt att kursen är klar iallafall, vet inte om jag hade orkat gå dit idag..Tror dock att jag ska försöka gå en omgång till,men på en helg..Nu vet jag ungefär hur jag ska göra med glaset för att det ska bli snyggt..=)

Nu ska jag spela lite spel, sen ska jag försöka få ut Max på en liten promenad.

Kramar

SJUK!

Kategori: Allmänt

Hej!
Den här helgen har inte varit rolig. Det började i fredags med att jag hade lite ont i halsen och magen.På eftermiddan när jag var på Stenby så mådde jag verkligen piss..I lördags, igår alltså, så hade jag riktiga kramper i magen, kunde knappt gå upprätt..Inte trevligt alls..
Idag var jag på Stenby igen, pappa följde med och vi var klara till 9, släppte bara ut djuren, jag orkade inte mocka, så det får stackars Erika göra ikväll..

Imorgon ska jag åka på intervju, jag hoppas det går bra. Jag har endel jag ska fråga om faktist...Hoppas han inte tar illa vid.

Idag var jag inte heller på ullkursen, så jag hoppas att det var nån som kunde karda lite mer ull, annars får väl jag åka ut dit i veckan och karda..Nåja, får se hur det blir med det!

Nu ska jag lägga mig en liten stund,eller så spelar jag lite spel på king. Har redan sovit 3 timmar mellan 11-14 idag..Men är ändå helt slut i kroppen..Nu börjar näsan rinna också, GREAT!!

Ha det så bra!

Helgarbete.

Kategori: Jobb

Hej!
Igår så skickade jag in en ansökan om att jobba extra på helgerna på en grisgård i Jäder. Jag är intresserad av bara helgarbetet,inget sommarjobb, men det får jag säga till honom. Men men, idag så ringde ägaren och ville att jag skulle komma på intervju på måndag. Det var tydligen bara jag som hade tidigare erfarenhet av grisar, de andra hade mest hästerfarenhet. KUL att få känna sig speciellt utvald..
   Lite läskigt att man ska vara själv under helgerna,men det går nog bra det med, jag är ju ensam ute på Stenby när djuren ska ut och in så varför skulle jag inte klara av att vara ensam med grisarna? Men men, först måste jag se hur han reagerar med att jag ev inte vill jobba i sommar..Då jobbar jag på semin..

På tal om sommarjobb, jag var på ett informationsmöte om sommarjobb på ICA lagret i Västerås igår. Det lät bra, men jag är lite kluven...Blir mycket körning, och man kanske får börja jobba redan i april, och då kan jag ju inte ha helgjobbet..Så nej, jag satsar på helgarbetet och semin i Hållsta nu, sen efter sommaren så får jag hoppas på att jag kommer in på nån av de utbildningar jag tänker söka in på. Jag har börjat fundera på om jag ska utbilda mig till reseledare. Det är svindyrt, runt 22.000:-, men då får man se mycket av världen också. Jag ska nog ta kontakt med en studievägledare...

Ikväll är det Stenby, ta in djuren, jag vet, jag har sagt ifrån,men nu var det kris..Nästa vecka ska jag INTE ta djuren nån gång..Säger H något så säger jag att jag kan börja ta djuren igen, så fort fåglarna, hönsen och ankorna och getterna är borta. Hästarna,kaninerna och fåren kan jag ta,men som det är nu så är det bara en massa springade fram och tillbaka och dutta med de där halva kaninmåtten hit och dit..Suck!

Får vi inte ihop pengar så kommer Stenby4H-gård att gå i konkurs. Ett steg är väl att ta bort de djuren som faktist inte ger något tillbaka. Hästarna och fåren är de största inkomstkällorna, om vi bara orkade utnyttja dem. Jag fattar inte varför det inte ringer en liten varningsklocka hos H,när dels ekonomin går utför, och dels för att folk verkar tröttna helt på 4H......Jag ska åka till Stenby tidigare, till klockan 13 eller 14, måste karda lite mer ull som vi kan spinna..

Nu ska jag äta något, får se vad det blir!

Uppdatering.

Kategori: Allmänt

Hej!
Det var några dar sedan jag skrev. Så vad har hänt sen i söndags?

Måndag: Sista gången på glasfusingen. Mina senaste alster som jag gjorde förra veckan var ju jättebra!! Kanske ska gå på den här kursen en gång till och göra likadana? Köpte hängen som jag ska montera. På väg hem så åkte jag lagligt genom stan,men när jag kom till viadukten efter St: Eskil så blev jag stoppad av en polis. De stoppade iofs alla som åkte, de skulle kolla körkortet. Max skällde som en vettvilling och det var ju lite pinsamt, men som tur var så hade polisen lite humor så han sa på skämt: Är det meningen att man ska bli utskälld? Jag: ehh..nja...Tyst Max! Polisen: Nej det är bra, det är bra att du vaktar så skäll bara sa han och stoppade in huvudet och tittade på Max. Ni vet ju hur liten min bil är så det var ganska trångt när polisen stoppade in huvudet..=) haha!! Mitt körkort var OK och jag fick köra vidare..=)
Jo, Max var ju hos veterinären i måndags och klippte tassarna..Nu har han lite ont i fötterna när han går på gruset, stackaren.

Tisdag: In till stan för att gå till arbetsförmedlingen och få en lapp påskriven, Clas Ohlssons för att köpa lim..På kvällen var det pysselaktivitet på Stenby. Det kom en ny tjej, vilket var roligt! Vi höll på med cernitlera och jag gjorde bla en pingvin och en kanin.=)

Blev lite sur på H för att hon tog aktivitetsavgiften på 50kr och satte in på klubbens konto. Hur hade hon tänkt att vi skulle finansiera aktiviteten med material? Ska jag och Sanna skänka allt som vi gör? Nej tack, jag gör iaf inte det!! Så jag vet inte riktigt hur vi gör nu med material...

Onsdag: Västerås! Åkte först till Munktell för att hämta de sista glassmyckena. Sen åkte vi till Billiga Nisses och IKEA. Jag, mamma och Max. Handlade för ganska mycket pengar sammanlagt, men jag tänker som så att när mitt 4H-företag sätter igång på riktigt då ska jag tjäna storkovan..Hahaha!!

Nej, men jag ska väl förhoppningsvis börja tjäna lite på mitt företag, nu har jag köpt in en massa ny fräscha pärlor som jag ska sätta ihop till fina smycken.

Nu så sitter jag här, ska sätta på tv.n och hoppas att det är något bra.

Imorgon ska jag in till arbetsförmedlingen igen, och gå på ett informationsmöte om sommarjobb, jag är inte intresserad av sommarjobb, jag har redan ett, men de tyckte att jag skulle gå iaf, för sommarjobb kan ju leda till jobb efter  sommaren också...Nja då ska jag ha en försäkran om att jag får jobb efter sommaren..Jag tjänar så pass bra på semin att jag kan leva på det hela året, och nu bor jag hemma hos snälla föräldrar som inte tycker att jag ska behöva betala någon hyra varje månad..

Ja!

Hej svejs, lingonfjärt!

Tomte.

Kategori: Stenby4H

hej!
Idag var jag ute på Stenby igen. hade ullkurs. Jag blev klar med min gårdstomte, ska ta kort och lägga upp sedan. Den blev faktist jättefin. Sen så kardade jag och Erika den fina ullen som vi ska ha till att spinna med nästa vecka. Vi blandade även i lite ull från en angora kanin..Blir så mjuk och fint då.

Imorgon ska jag till Stenby och karda mera, man behöver massor med karadad ull när man ska spinna, sen ska jag in till arbetsförmedlingen så jag får en lapp påskriven och sen ska jag till veterinären med Max. Jag får hjälp att klippa hans fötter, bröst och mage..Klarar inte av det själv när han är så rädd som han är..Dessutom så går det så lugnt och sansat till hos veterinären, iaf förra gången jag var där..

Snart kommer Maria, Rebecka och Vidar ut, vi ska käka semlor. Gott!

Ha det så bra!