mandarinkakan

Julbak

Kategori: Allmänt

Ja nu har julbaket kommit igång här hemma hos mig. Igår gjorde jag pepparkakor och idag har jag gjort mintkola och dekorerat vissa pepparkakor med kristyr.
 
Mintkolorna tog en sjuhelsikes tid på sig att bli klara men uj uj uj vad goda de blev. När de sen skulle skäras upp så gick det verkligen inte bra och jag sa till och med att nästa år får någon annan göra julgodiset. Men...Nej jag gav inte upp så lätt utan kom på den briljanta idén om att "såga" med kniven istället för att skära.. Gick hur bra som helst!!
 
Så det är ett tips till alla er som ska koka kola till jul, såga med kniven istället för att skära..
 
I helgen väntar jobb men nästa vecka ska jag göra en omgång till med en annan sorts kola, och sen ska jag prova att göra en glöggtryffel för det lät så gott..Sen är väl julgodiset klart tycker jag.
 
 
 
Älgpepparkakorna är ett måste!!
 
 
 
 

Rest in peace Madiba

Kategori: Allmänt

I natt avled Nelson Mandela, och världen kommer nog inte bli sig likt efter detta. Vad kommer att hända i Sydafrika nu när deras stora fredsskapare är död?
 
En låt till minne av Mandela, den kommer från filmen Goodbye Bafana som handlar om just Mandela och hans tid (27 år) i fängelse. Mest handlar det väl egentligen om hans fångvaktare som kom att bli Mandelas vän.. Har ni inte sett den så gör det!
 
 
 
Yithi umanqoba - We are the victorious
Yithi umanqoba - We are the victorious
Sesanqoba izizwe - We conquered the world
Uma ufuna thina - If you want to take us on come!
Woza uzodela inkani - You will be satisfied
 
RIP Nelson Mandela