mandarinkakan

Uppdatering

Kategori: Stenby4H

Hej!
Ja en uppdatering kanske skulle sitta fint.

I helgen var jag och Erika på Stenby som sagt.Vi sov över och bakade bröd. I lördags så gjorde vi iordning djuren och motionerade Zorro på förmiddan. Sen åkte vi och handlade till vårt brödbak, och det skulle ju inte vara ett litet brödbak utan ett STORT brödbak. Vi tog den största kundvagnen som vi kunde hitta, den var gigantisk, och gick in i affären. Hmm..Filmjölk skulle vi ha, ja, 1 liter per bröd. Jaha, då stoppade vi i 18 liter filmjölk..!!! Kundvagnen var väl inte fylld men nästan av filmjölk och olika mjöl sorter och andra ingredienser. När vi kom till kassorna var det nmånga som hökde på ögonbrynen och det var tom några som gick förbi som sa: Är det hemvärnet eller?

Hahaha!! Brukar hemvärnet handla fil och olika mjölsorter och vara klädd i ridkläder?? Kanske, jag vet inte. Nåja, vi kom iaf tillbaka till gården med fullastade påsar, här skulle bakas bröd!

Vi kom igång lite sent,men vi slängde ihop 3 satser och hällde i 3 formar, de jäser nog inte så mycket tänkte vi...Nej då, nästan direkt efter att vi ställt in formarna i ugnen så jäste de över och hela ugnen blev  full med deg. Katastrof!

Som tur var så var inte H närvarande, om hon hade varit så hade hon säkert haft en jättebra idé på hur vi skulle göra..Som vanligt..Men men, vi kom på en egen idé, en sats i 2 formar, och då gick det mycket bättre.

Var dödströtta, orkade inte ens se på film. Under söndagen så började brödbaket vid 7 tiden. Under hela dagen satt vi och passade bröden..Var ganska tröttsamt haha!! Men ganska roligt!

Vid 16 så kände vi nog båda två att vi inte orkade mer. Gjorde klart djuren och den sista satsen med deg. Hade 2 satser kvar,men vi skulle då blivit klara vid 19 med bröden och det orkade vi inte vänta. Så Erika tog med sig ingredienser och filmjölken hem och tänkte slänga ihop degen hemma. Tack!

Igår så sov jag jättelänge. Gjorde inte så mycket under gårdagen och idag så blir det nog inte heller så mycket gjort. Tråkigt väder, ingen inspiration till någonting. Dock skulle jag vilja åka ut till Silvan och titta, de har 40% i hela butiken. Skulle vilja ha något fint till rabatten här hemma...Men men, blir väl i helgen.

I helgen ja. Då är det loppis i isstadion, yay!! Sen är det styrelsemöte och på söndag är det då Stenby hela dagen.Kom dit!!

På tal om loppisar! Det blir ingen Parken loppa mer, vilket jag tycker är skandal! Men men, man får väl leta efter andra loppisar...Jag som hade tänkt stå och sälja..

Nej nu ska jag göra något annat!

Kramar

Kommentarer

  • Erika säger:

    Haha det där brödbaket var det mest katastrofala jag har varit med om, men jäkligt kul att tänka tillbaka på i efterhand. Men bortsett från de tre första satserna så gick det ju jättebra!

    2009-04-21 | 18:04:07
    Bloggadress: http://lillaika.blogg.se/
  • Rebecka säger:

    Kan meddela att det var hyfsat utplockat på Silvan. Men vi kom ändå därifrån med typ 100 kilo sten...

    2009-04-22 | 21:45:23
    Bloggadress: http://mammamammabarn.blogg.se/

Kommentera inlägget här: